Volkspartij is problemen bij ’t Cromwiel zat

STEENBERGEN – Het moet nu onderhand maar eens afgelopen zijn met de voortdurende problemen bij ’t Cromwiel, zo vindt de Volkspartij, die niet voor het eerst vragen heeft gesteld aan B en W en maandag 11 januari, in de oordeelsvormende vergadering van de raad, van wethouder Cors Zijlmans wil horen hoe hij voor een permanente verbetering van de situatie denkt te kunnen gaan zorgen.

Eerdere gesprekken van de wethouder met exploitant Hydra Sportbeheer hebben klaarblijkelijk niet geleid tot een vermindering van de klachten van gebruikers, waarvan er in het afgelopen jaar (Hydra Sportbeheer ging op 1 januari 2015 aan de slag) bovendien al zeventien vertrokken zouden zijn.

Problemen die zich voordoen betreffen hoofdzakelijk de verminderde gebruiksmogelijkheden en teruggedrongen openingstijden van de foyer, maar scholen en (sport)verenigingen storen zich ook aan de kennelijk slechte hygiëne in kleedkamers en douches.

'Zo gaat het echt niet langer, wij zijn er helemaal klaar mee'

Niet zo vreemd, stelt de Volkspartij, aangezien de schoonmaker van Hydra maar acht uur per week mocht werken en in december nota bene ontslagen zou zijn. ‘En weet u dat Hydra gedreigd heeft ’t Cromwiel te sluiten indien de werknemers niet akkoord gaan met een gedeeltelijke ontslagprocedure?’, zo vraagt de Volkspartij aan het college, dat wat raadslid Wil Knop betreft nu echt duidelijkheid zal moeten verschaffen.

,,Zo gaat het namelijk echt niet langer, wij zijn er helemaal klaar mee.’’ Volgens de Volkspartij houdt de beheerder zich niet aan verschillende afspraken zoals die zijn opgenomen in het Programma van Eisen, maar heeft de gemeente zelf vermoedelijk ook verzuimd een klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren. De eventuele uitkomsten daarvan heeft de Volkspartij in ieder geval nooit onder ogen gekregen.