Volkspartij en VVD willen dat gemeente N257 overneemt van Provincie

STEENBERGEN – De fracties van de Volkspartij en VVD vragen middels een gezamenlijke motie aan het college om te onderzoeken of de gemeente de verantwoordelijkheid voor de provinciale weg N257 kan overnemen. Volgens de partijen kan overname van de N257 over Steenbergs grondgebied de gemeente mogelijkheden bieden om verkeersproblemen en overlast voor de aanwonenden op te lossen. Deze motie komt in navolging van het nieuws vorige week dat de Provincie niet van plan is om een rotonde bij De Heen te realiseren omdat het geen prioriteit heeft.

De Volkspartij en VVD willen dat de N257, de provinciale weg die de verbinding vormt tussen de A4 en de provincies Zeeland en Zuid-Holland, juist wel wordt aangepakt. Het gaat er hen voornamelijk om dat er verbetering moet komen wat betreft de verkeersoverlast op de Heense Molen en op die bewuste kruising ter hoogte van De Heen. Door het openstellen van de A4 is het veel drukker geworden op dit gedeelte van de N257, zo stelt de motie.

Provincie kijkt pas over vijf jaar

Volgens de twee partijen in de raad staan deze kwesties te weinig op de agenda van de Provincie Noord-Brabant en zij denken dit te kunnen verbeteren als de weg bij de gemeente zou horen. Wethouder Wilma Baartmans heeft onlangs in gesprekken te horen gekregen dat de Provincie pas over vijf jaar wil gaan denken over een onderzoek naar verbeteringen. De Volkspartij en VVD willen o.a. van het college horen wat het effect zou zijn als er een overname van de weg zou volgen en wat de onderhoudskosten zouden zijn.

Donderdagavond 20 februari zal de motie in stemming worden gebracht in de besluitvormende vergadering op het gemeentehuis.