Volkspartij dient motie van afkeuring in tegen wethouder Cor van Geel

STEENBERGEN – Raadslid Willy Knop heeft namens de Volkspartij donderdagavond een motie van afkeuring ingediend tegen wethouder Cor van Geel. Aanleiding daarvoor is het opgelopen tekort op Jeugdzorg van 1,5 miljoen waar de wethouder volgens de Volkspartij verantwoordelijk voor is. Volgens Knops heeft Van Geel onzorgvuldig gehandeld, informatie achtergehouden en daarmee de democratie geschaad. De motie werd gesteund door de fractie van de PvdA en D66. Gewoon Lokaal!, VVD en CDA stemden echter tegen waardoor de motie werd verworpen.

De Volkspartij lichtte de motie toe tijdens de besluitvormende vergadering op het gemeentehuis. Volgens Knops zou er door de Volkspartij in een andere situatie zelfs een motie van wantrouwen zijn ingediend, maar omdat Cor van Geel al vlak voor zijn afscheid staat, is dat volgens de partij niet van toepassing. 

“Natrapperij”

De wethouder werd door zijn partij (CDA) gesteund en verdedigd. “Wij vinden dit een laffe daad en nemen het de Volkspartij kwalijk dat deze motie is ingediend. Het CDA is trots op Cor van Geel die zijn diensten heeft bewezen in de afgelopen jaren. Als iemand anders op die post had gezeten, was het tekort misschien nog wel veel hoger geweest”, aldus Jeroen Weerdenburg namens het CDA. Nicky Broos (VVD) sloot zich hierbij aan door Van Geel te complimenteren met hoe de ‘monsterklus’ van decentralisatie is verlopen. “De communicatie had af en toe beter gekund, dat geven wij toe, maar deze motie verdient hij niet.” De argumenten betreffende de slechte communicatie en informatievoorziening waren voor D66 en PvdA reden om met de motie in te stemmen. Maurice Remery van Gewoon Lokaal! had geen goed woord over voor de Volkspartij en noemde de motie van afkeuring “natrapperij.”

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl