Volkerak-Zoommeer: zoet laten of verzilten?

STEENBERGEN – Voor de informatieavond over de verziltingsplannen voor het Volkerak-Zoommeer, die de Stadsraad Steenbergen op woensdag 25 mei verzorgt in de Gummaruskerk, heeft de onafhankelijke organisatie meerdere gastsprekers uitgenodigd.

Zo worden er presentaties gegeven vanuit het Programma Rijksstructuurvisie Greveling, Volkerak-Zoommeer, door Wageningen UR (over innovaties in de bestrijding van blauwalg) en Adviesgroep Borm & Huygens. Namens de Gemeente Steenbergen voert  wethouder Petra Lepolder het woord en Kees Gommeren belicht de verziltingsplannen vanuit de landbouwsector.

De bezoekers krijgen bovendien ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen aan een panel van deskundigen, waarin ook een drietal sprekers plaats zal nemen. Doel van de bijeenkomst is om belangstellenden te informeren over alle aspecten van het zoet laten en het verzilten van het Volkerak-Zoommeer. De Stadsraad nodigt eenieder uit om van tevoren alvast vragen in te sturen. Dat kan via stadsraadsteenbergen@ziggo.nl

De Gummaruskerk gaat ten behoeve van de informatieavond om 18.30 uur open, het programma begint om 19.00 uur. Nadere inlichtingen zijn te vinden op de Facebookpagina stadsraad-steenbergen.