Volharding workshop voor volwassenen groot succes

STEENBERGEN – “Een gezellige dag met een joviale sfeer waar iedereen kon genieten van het bespelen van een instrument.” Marianne Zaat, voorzitter van muziekvereniging Volharding, is meer dan tevreden over het verloop van de workshop ‘Ontdek jouw talent op een instrument’. In ’t Cromwiel deden afgelopen zondag 19 volwassenen hun uiterste best om binnen een dag een instrument te leren bespelen. “Het was best zwaar, zo’n hele dag, maar absoluut super om mee te maken”, aldus een van de deelnemers.

Judith Kroon had zich samen met een vriendin, Wanda Jansen, opgegeven voor de workshop. Judith ging voor saxofoon, Wanda voor trompet. In de ochtend kregen ze les, ’s middags werd er met de Harmonie en het Klein Orkest meegespeeld. Op deze manier probeert Volharding volwassen die al langer rondlopen met het idee om een instrument te willen bespelen, laagdrempelig kennis te laten maken met de vereniging. “Ik ben absoluut enthousiast geworden en ben van plan tien lessen te gaan volgen. Ideaal is dat je die flexibel kan inplannen”, zegt Judith Kroon. 

Elke twee jaar

Volgens Volharding hebben zeker vijf deelnemers na afloop aangegeven lessen te willen gaan volgen. “Dat is natuurlijk harstikke fijn, maar los van de ledenwerving organiseren we de workshop ook om meer mensen met muziek in aanraking te laten komen. We houden deze workshop elke twee jaar, want ieder jaar zou teveel zijn. Voor de jeugd is het wel jaarlijks”, aldus Marianne Zaat.

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Foto’s: Thomas Weezenbeek ©2018