Volharding Steenbergen viert 175 jarig bestaan met Muziekmarathon

STEENBERGEN – Op 14 juni in het jaar 1844 werd Volharding opgericht. Een nieuwe muziekvereniging die het motto “Leve de Muziek” meekreeg. Dat motto geldt nog steeds en wordt op zaterdag 22 juni het thema tijdens de 24-uurs muziekmarathon waarbij Volharding het 175-jarig jubileum gaat vieren.

Dat gebeurt met een breed muzikaal programma waarvoor het startsein op die zaterdag 22 juni om 13:00 uur in gebouw Het Podium – naast het gemeentehuis – wordt gegeven. “Tijdens onze muziekmarathon wordt niet alleen de geschiedenis van Volharding belicht en geven we geen alledaagse concerten. We gaan muziek maken met maar één doel: de Steenbergse bevolking te laten genieten van een plezierig samenzijn. Dat muziek daarvoor een prachtig middel is, hebben we bij Volharing in de afgelopen 175 jaar wel geleerd”, zo lichten Walter Siol en Claudia de Groen namens de muziekvereniging toe.

Volharding-lied

De Muziekmarathon begint met de première van een Volharding-lied dat Caio Bouwens en Niels van Willegen hebben geschreven. Dat lied draagt uit dat de muziekvereniging voor iedereen is, ongeacht leeftijd, kwaliteit of ambitieniveau. “voor iedereen is er een orkest waar men zich thuis kan voelen”.
Vervolgens is het de beurt aan de jeugd- en schoolorkesten van Volharding die gezamenlijk een voorstelling verzorgen.

Workshops

Die zaterdagmiddag worden voor alle jeugdleden met de basisschoolleeftijd workshops gehouden. Hierin leren ze extra tips en trucs voor hun eigen instrument. Tijdens de marathon laten de jeugdleden het publiek de geleerde vaardigheden horen. Er is zo ook een speciale middag voor ouderen met meezingers en een heuse tombola.

Diner

Rond de klok van vijf uur wordt voor wie zich aanmeldt een driegangen diner geserveerd waarbij het jeugdorkest speelt. Aanmelden kan door een mailtje te sturen met naam en contactgegevens naar: popupjong@gmail.com.

En verder

Verder staan op het marathonprogramma een optreden van de Persi Swing met jong talent, een promconcert van de harmonie, een Maestro-onderdeel met bekende Steenbergenaren als dirigent, een discoconcert voor de jeugd en een rockconcert door Jong Volharding. ’s Nachts repeteert ook een projectorkest met muzikanten van alle Steenbergse muziekverenigingen die vervolgens later op de erop volgende ochtend een uitvoering verzorgen.

Wakker worden

Na het ‘nachtje doorhalen’ zorgen een jazzcombo,de percussiegroepen en het pyjamaconcert van de jeugd ervoor dat wie is ingedut, wordt wakker geschud. Om 8:00 uur wordt zondagochtend 23 juni aangeschoven voor een ontbijt. Aan het einde van de marathon wordt vervolgens een concert verzorgd voor bewoners van SDW en andere woonvoorzieningen en er is een filmconcert waarin de historie van Volharding belicht wordt.