Volharding Steenbergen schrapt ‘Klank op de Bank’ nu definitief

STEENBERGEN – Opnieuw ziet muziekvereniging Volharding zich genoodzaakt om de concerten ‘Klank op de Bank’ te cancelen. Nadat het initiatief al eerder werd opgeschoven gaat er nu definitief een streep door. “Volharding wil niet nogmaals uitstellen en zet het project stop opdat de orkesten van de muziekverenigingen zich kunnen richten op andere projecten zodra de repetities kunnen worden opgestart”, zo laat Teun Geers namens de muziekvereniging weten.

Het idee voor ‘Klank op de Bank’ ontstond begin 2020. Het coronavirus had zich al breed verspreid door Nederland en het zag er al naar uit dat de situatie nog wel even zou duren. Om toch een concert te kunnen geven, besloot Volharding om een digitaal concert te organiseren. Tijdens drie live-uitzendingen op SLOS TV zouden alle orkesten van de vereniging de kans krijgen om zich te laten zien en horen. De orkesten zouden in ’t Cromwiel hun muziekstukken ten gehore brengen, Filmcollectief Steenbergen zou de hele voorstelling in beeld brengen en dit zou live uitgezonden worden op SLOS TV.
De coronamaatregelen zorgden ervoor dat het project moest worden opgeschoven en het initiatief werd uitgesteld naar 26 tot en met 28 februari. Een derde keer uitstellen vindt Volharding niet zinnig.

Voorbereidingen jaarconcert 2021 opgestart

“Muziekvereniging Volharding vindt het uiteraard ontzettend jammer dat de uitzendingen niet door kunnen gaan en wil alle leden, sponsoren en andere vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd aan de organisatie van het concert bedanken voor hun inzet. De vereniging zit echter niet stil, de organisatie van het Jaarconcert 2021 is alweer gestart! Het belooft dit jaar een bijzondere editie te worden. Volharding gaat (hopelijk voor een goed gevulde zaal) groot uitpakken! Meer informatie over dit concert volgt snel”, zo belooft Teun Geers.