Volharding ontvangt Adur Concert Band

STEENBERGEN – Zondag 4 juni, Eerste Pinksterdag, krijgt Harmonie Volharding Steenbergen de Adur Concert Band uit het Engelse Brighton op bezoek. Samen zullen ze een concert verzorgen. Bij goed weer gebeurt dat op de binnenplaats van Residentie Schootsvelden, bij slecht weer wordt het concert in ’t Cromwiel gehouden. Dit alles onder het motto: ‘Tea for Two’.

De Adur Concert Band is inmiddels een bekende van Volharding. Ze kwamen elkaar tegen tijdens een concert in Evere (Brussel) en het klikte tussen de musici. De band uit Brighton gaat regelmatig op tournee, niet alleen in Zuid-Oost Engeland, maar door heel Europa. Laatst werd zelfs een concert-cruise gemaakt waarbij vijf dagen lang concerten aan boord werden gegeven. Het is een zogenaamde gemeenschapsband die zowel beginners als semiprofessionele musici bevat.

Gratis toegang

Volgens Volharding-dirigent Walter Siol belooft het op Eerste Pinksterdag een speciaal concert te worden. De gasten uit Engeland arriveren rond 10:30 uur in Steenbergen en zullen eerst met Volharding samen repeteren. Het concert zelf begint om 14:00 uur. De toegang is geheel gratis en alle belangstellenden zijn welkom.