Volharding in startblokken voor Jaarconcert 2019

STEENBERGEN – Het jaarlijkse muzikale spektakel van muziekvereniging Volharding staat voor de deur. Dit weekend, zaterdag 14 en zondag 15 december, wordt het Cromwiel omgetoverd tot een ware koninklijke concertzaal want het thema is dit jaar ‘Royal Concert’. Maar voor het zover is moest er nog flink gerepeteerd worden om de puntjes op de i te zetten. Vorige week was er een extra repetitie voor de jeugd.

Bij de repetitie oefenden de Spelenderwijs Speel!tuin, schoolorkesten, Muzieketiers en Muziek Maten samen de nummers die zij ten gehore gaan brengen. Dat valt zeker voor de leerlingen van Spelenderwijs nog niet mee, want zij hebben hun instrument pas in oktober ontvangen en staan dus nog in de beginfase.
Maar dankzij de begeleiding van dirigenten Ilja van Treijen, Caio Bouwens, Walter Siol, Marco Brok, Paul van Gaans en Claudia de Groen zullen ook zij ongetwijfeld gaan stralen op het podium. Maar het blijft niet bij het orkest alleen: Maud de Kock, Sarah de Groen en Jamey van Veldhoven zullen het geheel ondersteunen met hun zangkwaliteiten en oefenden dus ook mee.

Programma en kaarten

Op zaterdagavond wordt het concert uitgevoerd door Klein Orkest, JONG Volharding, Persi Swing Collective en het Harmonieorkest. Op zondagmiddag is de jeugd aan de beurt: Muzieketiers, Muziek Maten, Spelenderwijs, Percussiegroep en JONG Volharding. De orkesten zullen worden aangevuld met verschillende acts.

Foto: Volharding Steenbergen nog druk aan het repeteren voor het grote jaarconcert dat dit weekend wordt gegeven in het Cromwiel.

Foto: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant