Volharding Dinteloord ontving scholieren Dinteloordse basisscholen

DINTELOORD – Volharding Dinteloord heeft afgelopen vrijdag leerlingen van de Dinteloordse basisscholen in het Dorsphuis ontvangen om hen te laten ervaren hoe leuk muziekmaken kan zijn.

Zowel in de ochtend als in de middag kwamen schoolklassen van de Regenboogschool, de Petrus en Paulus school en de Groen van Prinstererschool naar het Dorpshuis – waarin de harmonie ook haar wekelijkse repetities houdt. De groepen drie en vier kregen ’s ochtends een proefles van Juf Carina Nuijten. Daarbij lieten de huidige blokfluitleerlingen horen wat ze reeds op de blokfluit konden. Vervolgens mochten de bezoekers zelf aan de blaas en leerden ze de eerste noten spelen.
Aan de leerlingen van de groepen 5 en 6 werd in een erop volgende sessie uitleg gegeven over de activiteiten van de harmonie en over de diverse muzieklessen die worden verzorgd. Hierbij kwam het huidige leerlingenorkest onder leiding van Carla Baaten in actie en werden verschillende nummers van de kinder-tv zender Nickelodeon gespeeld, waarbij de kinderen moesten raden om welke nummers het ging. Ook werd uitgelegd hoe de verschillende instrumenten een bijdrage leveren aan een muziekstuk dat door het orkest wordt gespeeld. Ze weten nu wat meer over zaken als melodie, tegenmelodie, bas en drum en de taak van de dirigent. Als afsluiting van het bezoek mochten de kinderen de verschillende muziekinstrumenten ook zelf uitproberen. Dit onderdeel werd door hen als het allerleukste bestempeld.

Meer info

Volharding Dinteloord hoopt dat ze kinderen heeft geënthousiasmeerd om muziekles te gaan volgen. Kinderen en hun ouders/verzorgers kunnen meer informatie over de harmonie vinden op de website www.volhardingdinteloord.nl. Hier kunnen ze zich ook aanmelden.