Volgende stap in Operatie Steenbreek: een stoeptegel ruilen voor een plant

STEENBERGEN – Onlangs startte de gemeente Steenbergen met de campagne ‘Operatie Steenbreek’. Dit met de bedoeling om inwoners en de hier gevestigde bedrijven bewust te maken van het belang van een groene omgeving. Dat kan door versteende tuinen weer groener te maken waardoor de waterhuishouding natuurlijker verloopt.

Veel tuinen en bedrijfsplantsoenen zijn de laatste decennia namelijk behoorlijk betegeld. Hierdoor kan het regenwater niet goed de bodem in zakken en worden riolen zwaar belast. Zeker bij hoosbuien is dat een probleem. Door de tuinen groener te maken – naast planten ook met bomen – wordt het in de binnenstad ook koeler in tijden van hitte. En ook de vogels en insecten profiteren van een groene omgeving.
Bij de actie ‘Een stoeptegel voor een tuinplant’ wordt op een ludieke manier aandacht voor de benodigde vergroening gevraagd. Wethouder Wilma Baartmans juicht het initiatief toe. : “Het is belangrijk dat we blijven werken aan een duurzame gemeente. We moeten grote stappen zetten, maar ook relatief kleine acties zoals deze dragen daaraan bij. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken.”

Inleveren stoeptegel
Elke inwoner kan één stoeptegel inruilen voor een gratis tuinplant. Dat kan op:
• Zaterdag 30 oktober (10.00 – 14.00 uur) bij de Albert Heijn in Steenbergen
• Donderdag 4 november (12.00 – 15.00 uur) op de markt in Kruisland
• Vrijdag 5 november (9.00 – 12.00 uur) bij de SPAR in Nieuw-Vossemeer
• Donderdag 11 november (9.00 – 12.00 uur) op het Raadhuisplein in Dinteloord