Volgend jaar eerste lustrum Dana Winner in Gummaruskerk

STEENBERGEN – Ook volgend jaar, om precies te zijn op 22 december, komt Dana Winner weer een kerstconcert geven in de Gummaruskerk, waar zij dan voor de vijfde keer te gast zal zijn. Gisteravond stroomde de kerk nagenoeg tot de laatste plaats vol voor het optreden van de Vlaamse zangeres en niet te vergeten de plaatselijke Vaertsingers.

Het koor bracht ter opening van het concert vier prachtige liederen ten gehore. Nadat de gemengde zangvereniging ‘Als wij het niet doen’, dé hit uit de musical Soldaat van Oranje, had gezongen, betrad Dana Winner het podium, om samen met Die Vaertsingers (inclusief een aantal leden van mannenkoor ABS) ‘In the arms of an angel’ in te zetten.

Dankzij de lichteffecten, haar parelwitte jurk en kristalheldere stemgeluid, leek ook net alsof er een engel was neergedaald in de kerk. De populaire zangeres, waarvoor belangstellenden uit alle delen van Nederland en ook mensen van buiten onze landsgrenzen naar Steenbergen waren gekomen, bracht de volle banken vervolgens regelrecht in kerststemming.

Publiek uit de banken

Niet alleen met wereldberoemde kerstliederen, maar ook met onder andere ‘To make you feel my love’ van Adele en het Ave Maria. De diva riep het talrijke publiek ook meermaals op om luidkeels mee te zingen en op te staan vanuit de banken. Dat lukte uiteindelijk vooral bij een gospelmedley die zij ten beste gaf, waarna het kerstconcert door Dana Winner en Die Vaertsingers werd afgesloten met ‘Geef de kinderen een wereld’ en ‘So this is Christmas’.

Voorzitter Bram Hommel van de activiteitencommissie van de Gummaruskerk bedankte tot slot alle vrijwilligers, medewerkenden, sponsoren en niet in de laatste plaats de bezoekers voor hun bijdrage(n) aan de succesvolle voorstelling, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het onderhoud van de kerk. 

Bekijk ook het fotoalbum via: https://kijkopsteenbergen.nl/albums/dana-winner.html