Vol vertrouwen het nieuwe jaar in

STEENBERGEN – Burgemeester Ruud van den Belt heeft tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie ‘vertrouwen’ meegegeven als overkoepelend thema voor 2020. “Want als we vanuit ons onderlinge vertrouwen samen de juiste keuzes maken en de kansen pakken die zich voordoen, worden we vanzelf nóg trotser op onze gemeenschap”, zo sprak hij de inwoners toe die zich in grote getale hadden verzameld in de hal van het gemeentehuis. 

Ruud van den Belt gaat zijn vijfde jaar in als burgemeester en kan dus al terugkijken op een aardig rijtje thema’s. Hij begon in zijn eerste jaar met ‘trots’, daarna was het ‘kansen pakken’, en via ‘keuzes maken’ vond hij vorig jaar dat we vooral ‘samen’ aan de slag moesten. “Een hartgrondige wens, die gelukkig niet aan dovemans oren bleek gericht. 2019 was een jaar van ons samen. We hebben samen uitgebreid stilgestaan bij 75 jaar vrijheid. Meningsverschillen uit het verleden maakten plaats voor wederzijds begrip. Nieuwe vriendschappen en samenwerkingsverbanden zijn geboren.”

“Durf elkaar te vertrouwen”

De burgermeester wilde graag een toast uitbrengen op het thema vertrouwen, voor nu en in de toekomst, maar realiseert zich ook dat dit ieders inzet vergt. “De één wil links om, de ander rechtsom en nummer drie wil door het midden. Als we uiteindelijk allemaal hetzelfde beeld voor ogen hebben en in goed vertrouwen met elkaar aan de slag gaan, komt het goed. Je moet daarbij om te beginnen elkaar durven te vertrouwen.”

“Uiteindelijk saboteurs in Zuid pakken”

Van den Belt noemde ook specifiek de samenwerking met politie, BOA’s, buurtpreventieteams en wijkteams. “Ik heb er dan ook vertrouwen in dat we de “saboteurs” in Zuid, wie het ook mogen zijn, uiteindelijk een keer gaan pakken!” Een uitspraak die applaus oogstte vanuit de zaal. Na alle woorden met een serieuze boodschap was er als afsluiter nog een verrassingsoptreden van Totaaltheatergroep Cameleon die Steenbergen bezong in het lied “Mijn Strienestad is de hemel op aarde”. Waarna er naar hartenlust kon worden geborreld en gepraat. 

Tekst & foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl