Vol en gevarieerd programma Kruislandse Jaarmarkt

KRUISLAND – De Kruislandse Jaarmarkt brengt komende zondag (14 september) weer volop leven in de brouwerij. Voor jong en oud zijn er, van 11.00 tot 17.00 uur, volop activiteiten in het dorpshart, waar zo’n zeventig kramen zullen staan van verenigingen, winkel, ambulante handelaren, standwerkers en oude ambachten. In de Graaf Engelbrechtstraat is bovendien een kindervrijmarkt te vinden.

Looporkesten, Duo Eigenwijs en het plaatselijke koor Gossi Nokki zorgen voor de muzikale omlijsting van het ongetwijfeld sfeervolle geheel. Zaterdagavond zijn er bij De Commerce ook al optredens van Jaman en Rinus Ponsen (toegang vanaf 16 jaar, entree aan de zaal 10 euro). Calypso Drive In Show – met DJ Melvin en Hans van Aalst – verzorgt het voor- en het naprogramma en is ook zondag van de partij. Het entertainmentprogramma duurt dan tot 22.00 uur.

Ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel

Zaterdag en zondag is, vanwege de Jaarmarkt én de landelijke monumentendagen, ook ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel geopend, gevestigd in het voormalige, monumentale kerkgebouw op de Markt.

De openingstijden zijn beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Zaterdag is de toegang gratis, zondag geldt een tarief van 1,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis).

De jeugd kan zich onder meer uitleven met een figuurzaagmachine en een stoeltjesboor uit vroeger tijden. En voor het eerst zal er een cirkelzaag uit 1850 in werking te zien zijn bij het museum, dat ook een aantal stoommachines en een Sterling-heteluchtmotor laat draaien.

Oldtimer Bromfietsrit

Evenals voorgaande jaren staat zondag ook weer de Kruislandse Oldtimer Bromfietsrit op het programma, met een lengte van zo'n 100 kilometer. Vertrek om 10.00 uur vanaf de Markt, terugkomst omstreeks 15.00 uur op dezelfde locatie, waarna de brommers tentoongesteld en bezichtigd kunnen worden. Deelname gratis (en op eigen risico).