Voetbalvereniging Steenbergen schreeuwt om nieuwe velden

STEENBERGEN – Als vv Steenbergen niet snel twee nieuwe, ‘hybride’ voetbalvelden mag aanleggen, ziet de toekomst van de club er somber uit. De vereniging is zwaar teleurgesteld over het gebrek aan medewerking dat zij vanuit de gemeente krijgt. ,,Men beseft kennelijk niet hoe hoog de nood is,” stelt voorzitter Willy Knop van de accommodatiecommissie.

Volgens Knop was er een duidelijke toezegging dat het verzoek voor twee nieuwe ‘hybride’-velden (combinatie van kunst- en natuurgras) afgelopen dinsdag besproken zou worden in de vergadering van de gemeentelijke commissie Mens & Maatschappij. In plaats daarvan vertelde wethouder Cor van Geel dat het college op z’n vroegst volgend jaar maart met een voorstel hieromtrent komt. In navolging van vv Steenbergen hebben inmiddels namelijk ook SC Kruisland en NVS om kunstgras gevraagd. Dus moeten de (financiële) en technische (on)mogelijkheden nader worden onderzocht, aldus Van Geel. 

,,Wij gunnen andere clubs ook kunstgras, maar wij zijn nu al jaren bezig en krijgen telkens het deksel op onze neus,” stelt Knop. De situatie op het sportpark aan de Seringenlaan is zo langzamerhand onhoudbaar, vertelt hij. ,,Je zakt hier tot aan je enkels in de blubber. Steeds meer trainingen en wedstrijden kunnen niet doorgaan vanwege de slechte staat van onze velden. Leden beginnen te morren, vrijwilligers dreigen hierdoor af te haken, en straks gaan we ook nog sponsorinkomsten verliezen. Als dit zo doorgaat, gaat vv Steenbergen binnen vijf jaar helemaal naar de klote en dat willen we uiteraard voorkomen. Maar dan hebben we wel de medewerking van de gemeente nodig.”

De voetbalclub heeft een uitgebreid plan ingediend, waaruit blijkt dat de vereniging zelf ruim 60.000 euro kan en wil ophoesten. Van de gemeente wordt een bijdrage van zo’n driehonderdduizend euro verwacht. ,,Het ene kunstgrasveld van SC Welberg heeft bijna vijf ton gekost. En ook dat gunnen we ze daar van harte, maar voor veel minder geld kunnen bij ons twee velden worden aangelegd. Dat is nog niet teveel gevraagd? We voldoen bovendien aan alle criteria uit het eigen sportbeleidsplan van de gemeente, dus dat kan het probleem niet zijn.”