Voetbalclubs zien geen addertje maar wurgslang onder kunstgras

STEENBERGEN – De discussie over kunstgrasvelden voor vv Steenbergen, NVS en SC Kruisland dreigt een gebed zonder einde te worden. Of om in het betreffende jargon te blijven: de blessuretijd is lang en breed voorbij, maar zelfs met strafschoppen lijkt de gemeenteraad niet tot een beslissing te kunnen komen.

Eén ding werd vanavond in de vergadering van de commissie Mens & Maatschappij wél duidelijk: voor de drie clubs is het nieuwste voorstel van burgemeester en wethouders financieel gezien geen haalbare kaart.

Zij zouden het niet meer dan eerlijk vinden dat er voor hen eenzelfde kostenplaatje aan kunstgras werd gehangen als (eerder) bij vv Dinteloord/Divo en SC Welberg, die elk een kleine vijfduizend euro per jaar bijdragen aan deze voorziening.

Het college heeft de gemeenteraad drie opties voorgelegd, in alle gevallen krijgen de voetbalverenigingen uit Steenbergen, Nieuw-Vossemeer en Kruisland met een jaarlijkse kostenstijging van enkele tienduizenden euro’s te maken. Bovenop de forse huurverhogingen die zij al voor hun kiezen hebben gehad.

De clubbestuurders van vv Steenbergen, NVS en SC Kruisland waren al bang dat er de nodige addertjes onder het kunstgras zaten verscholen, ‘maar dat kun je beter een wurgslang, een boa constrictor noemen’, zo gaven zij in de wandelgangen te kennen.

In de vergadering zelf spraken de voorzitters van NVS en vv Steenbergen de commissieleden ook rechtstreeks toe, met als belangrijkste verzoek om eindelijk eens tot eenb besluit te komen. Of het, zoals de bedoeling was, deze maand nog tot een definitieve beslissing komt, valt echter te bezien.

De meningen van de acht fracties lopen behoorlijk uiteen en bijna niemand durft zich ronduit uit te spreken vóór of tegen de aanleg van kunstgras op de sportparken in Steenbergen, Kruisland en Nieuw-Vossemeer. Vanuit de oppositie valt wel meer 'support' te verwachten dan vanuit de coalitie, zoals het zich op dit moment laat aanzien.