Voedselbank in haar nopjes met gift door Wasmiddelenactie

STEENBERGEN – Gistermiddag ontving de Steenbergse Voedselbank 148 wasmiddelen die parochianen van de St Annaparochie hadden ingebracht tijdens een actie. “Hier maken we onze cliënten echt blij mee”, zo weet Petra Geers. Zij kreeg de wasmiddelen overhandigd door Pastor Sebastian Chazhoor.

“Wij zijn echt heel blij met deze actie van onze Annaparochie”, stelt Petra Geers. Ze zegt ‘onze’ want zij is niet alleen werkzaam als vrijwilliger bij Voedselbank ‘Goed Ontmoet’, uitgifte punt Steenbergen, maar zelf ook actief binnen de Annaparochie als secretaresse bij de Vredeskerk.

Petra Geers legt het doel van de actie uit: “De actie in de parochie is gestart op de Internationale dag van de Armoede. Die was op 17 oktober. Het idee daarbij was dat een inzamelingactie van wasmiddelen de gulle gevers sterker zou betrekken bij het doel dan dat een collecte dat zou doen. Hier moet meer moeite voor worden gedaan en de gift wordt bewust geschonken. De cliënten van de voedselbank zijn echt blij met deze wasmiddelen. Het zijn namelijk dure producten die normaal niet in het pakket van de Voedselbank zitten”.

Belangrijke ondersteuning

Petra Geers vertelt desgevraagd nog wat meer over de voedselbank. “De wekelijkse pakketten zijn voor onze cliënten heel belangrijk. Ze hebben heel weinig te besteden en dit betekent voor hen een noodzakelijke ondersteuning. We zijn afhankelijk van donaties en ontvangen voornamelijk producten die overblijven bij bijvoorbeeld supermarkten. Onze voedselbank krijgt ook giften van met name ‘Open Deur’, de Hervormde Kerken van Steenbergen en Dinteloord en nu ook, naast de opbrengst van de wasmiddelenactie, een donatie van de Caritas van St Annaparochie en het RK Weeshuis. Bijzonder is ook dat we de helft van de opbrengst uit de verkoop van de consumpties van het grote bevrijdingsconcert in de Gummaruskerk geschonken kregen. Al die giften zijn voor onze voedselbank heel belangrijk”.

In de gemeente Steenbergen ondersteunt de voedselbank 45 gezinnen en 99 inwoners.  

Tekst en foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl