Vliethaven sjoelers gingen voor de beker

STEENBERGEN – Haast iedere woensdagmiddag is het extra gezellig in de ‘Brasserie’ van Vliethaven aan de Oosthavendijk. Dan worden de sjoelbakken die geschonken zijn door Lions Steenbergen tevoorschijn gehaald en schuiven de stenen richting de punten.

Joke Matthijssen seinde Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl in en vroeg de redactie om een foto te maken bij de prijsuitreiking van de sjoelwedstrijden en de spelletjes die rond het sjoelen worden gespeeld. “Wanneer het in de krant komt dan worden wellicht ook andere bewoners van Vliethaven op het idee gebracht om zich bij ons sjoelclubje aan te sluiten. We hebben altijd zo’n vijftien belangstellenden, maar dat mogen er best meer worden. Het is niet alleen gezellig zo onder elkaar, maar het sjoelen en de spelletjes zorgen ook voor een leuke ontspanning”, zo weet Joke uit ervaring.

Als de redacteur langs komt willen de dan nog aanwezige bezoekers best wel even op de foto. De bekerwinnaars laten daarbij met enige trots kun bokalen zien. Op de foto staan: de dames Smit en Uitdewilligen, Johan en Rosette, Els Veraart, Frida van Zitteren, Cor van Kelle, Rosa Michielse, Carla Slokkers en Joke Matthijssen, want laatst genoemde mag zeker niet ontbreken. Zij zorgt er wekelijks voor dat alles op rolletjes loopt.