Vlaojestáámpers zijn “immaol in d’n olie”

WELBERG – De Vlaojestáámpers houden vanavond – zaterdag 6 januari – hun jaarlijkse feestavond en het ‘Wagentje kijken”. Dat gebeurt op de bouwlocatie aan de Hoogstraat 25. Feestvierders kunnen het ontwerp van de nieuwe wagen bewonderen en tussen 20:30 en 1:30 uur ‘in de olie geraken’. Daarmee doen ze dan recht aan het motto van dit jaar: “Immaol in d’n olie’.

Dit jaar bouwen de Vlaojestáámpers wederom een wagen van bergen piepschuim, schuimrubber en een grote hoeveelheid wit A4 papier. “We hebben het zwart goud aangeboord. We vieren onze rijkdom met al onze sultans, sjeiks, buikdansers en samen met alle belangstellenden”, zo laten de stáámpers weten.

Het ontwerp van de wagen is gemaakt door Koen Cuelenaere, in samenwerking met Emiel IJpelaar, Rick van Merode en Maarten Sachteleben. Dit jaar zijn de Vlaojestáámpers te zien in de optochten van Tullepetaonestad, Altere (A-categorie) en vanzelfsprekend ook in Strienestad.

Interesse opwekken en warmdraaien

De basisscholen zijn op vrijdag 12 januari uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Dit doen de Vlaojestáámpers om bij de jeugd interesse op te wekken voor het bouwen van carnavalswagens. En wellicht kunnen zij dan ook aankomende talenten aanboren. Daarnaast zijn belangstellenden zaterdagavond welkom tijdens het wagentje kijken. Hiermee openen de Vlaojestáámpers het carnavalsseizoen en laten ze liefhebbers alvast een beetje warm draaien.