Vlaojestáámpers houden Open Dag en maken zich op voor feestavond

WELBERG – De Vlaojestáámpers organiseren op zaterdag 21 januari het jaarlijkse ‘Wagentje kijken’ met aansluitend een feestavond. Dat gebeurt op de vertrouwde locatie: in en rond de loods Hoogstraat 25 op de Welberg. En ze houden een Open Dag voor de leerlingen van de basisscholen. Deze is op vrijdag 20 januari.

De Open Dag is bedoeld om de jongeren te laten zien hoeveel plezier ze kunnen hebben aan het bouwen van carnavalswagens. Onder de jongeren loopt altijd talent rond en dat hopen de Vlaojestáámpers te ontdekken en voor toekomstige bouwprojecten te interesseren. Dit jaar bouwen de stáámpers opnieuw een wagen. Hierbij worden grote hoeveelheden piepschuim en schuimrubber gebruikt, aangevuld met enorme hoeveelheden wit papier.

‘Oogvliegers’

Het belooft een bewegelijke wagen te gaan worden, die moet beantwoorden aan het motto ‘Oogvliegers’. “De skaoi is dan de limmet, we knalle deur de geluidsbarjère en schiete vliegelsvlug as ’n straoljager deur d’n atmosfeer’, zo laten de Vlaojestáámpers weten. Koen Cuelenaere tekent in samenwerking met John Nijsen en de ‘Jantjes’ voor het ontwerp.

A-categorie

Het eindresultaat van het kunstzinnige bouwsel moet de stáámpers op grote hoogte gaan brengen en zal te zien zijn in de optochten van Tullepetaonestad, Altere en Strienestad. In Altere (Halsteren) komen de Vlaojestáámpers zelfs in de A-categorie uit. Alleen bouwploegen die hun wagen geheel zelf bouwen – zonder van elders onderdelen aan te kopen – mogen in deze categorie deelnemen.

Feestavond

Zaterdag 21 januari zijn alle belangstellenden van harte welkom. Op de feestavond zullen diverse dweilbandjes de sterren van de hemel blazen en tussendoor zorgt ShowTime drive in voor de muziek. De aanvang van de feestavond is om 20.30 uur en om 1:30 uur wordt de avond afgesloten.

Kijkopsteenbergen.nl