Vlaojestáámpers bouwen aan kunstwerk en bereiden feest voor

STEENBERGEN – Vanavond is het ‘Wagentje Kijken’ bij de Vlaojestáámpers. Wie het feest van de stáámpers al eens heeft bezocht, weet dat de bouwclub die op de Welberg zijn domicilie  heeft,  niet van half werk houdt. Het zal dus gezellig worden daar aan de Hoogstraat 25. Vandaag is het hard werken geblazen voor de harde kern. Naast het naarstig bouwen aan de carnavalswagen van dit jaar wordt ook de feestloods in gereedheid gebracht.

In de bouwloods wordt stevig doorgewerkt aan de carnavalswagen. Dit naar een ontwerp dat bedacht is door Koen Cuelenaere in samenwerking met Emiel IJpelaar, Rick van Merode en Maarten Sachteleben. Het ontwerp is een visualisatie van het motto dat de Vlaojestáámpers voor dit jaar hebben bedacht: ‘Immaol in d’n Olie’. In de Steenbergse Courant van aanstaande vrijdag wordt uitgebreid aandacht besteed aan de realisatie van het kunstwerk, want zo mag ook deze uitvoering zeker worden genoemd.

Gezellig druk

Voor het zover is gaan de bouwers en een groot aantal leutvierders eerst danig feestvieren. Want vanavond blijft het zeker niet bij alleen het bewonderen van de carnavalswagen in wording. Het zal gezellig druk worden. Daar zullen ook de carnavalsbandjes ’t Wor Nix, De Dweilberg, De Vosseblaozers, Effe d’r Neffe, Toeterniettoe en de Driekwartjes zeker aan meewerken.

Het feest begint om 20:30 uur en duurt tot 1:30 uur.

Tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl