Vlaggen, slingers en stoepkrijt versieren De Heen tijdens Koningsdag

DE HEEN – De oproep van de evenementencommissie werd duidelijk ontvangen tijdens Koningsdag. Woningen waren versierd met oranje slingers en ballonnen en op heel veel plaatsen hing de vlag uit. Om het dorp nog feestelijker te versieren mocht iedereen komen stoepkrijten, op het terrein bij Van Trier.

De evenementencommissie wilde Koningsdag niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom kregen alle inwoners van De Heen een oproep in de bus. Mét slingers en ballonnen, om 27 april hun huis en tuin te versieren. En daar was gehoor aan gegeven. Wie De Heen binnen kwam rijden werd verwelkomd door een haag van oranje, rood, wit en blauw.

Stoepkrijtactie

Miranda Suijkerbuijk is er trots op. “We wilden zo veel mogelijk mensen enthousiast maken en dat is volgens mij wel gelukt” glimlacht ze. Maar om de mensen samen te brengen, weliswaar op veilige afstand, moest er nog iets gebeuren. Dat werd, zoals in heel veel plaatsen, een stoepkrijtactie. Vooraf kon iedereen zich opgeven en kreeg men een tijdstip door. Zo kon de afstand gegarandeerd worden, en werd het niet te druk. De familie Van Trier stelde hun terrein beschikbaar en De Heen kon zich creatief uitleven.

We maken een klomp, mét tulpen erin

Ook Lotte en Perrijn maakten samen met mama een mooie tekening. “Het is een klomp” vertelt Lotte. “Met tulpen erin. Echt Nederlands” Perrijn en mama helpen mee. Papa niet, die werkt vandaag in de zorg. “En dat is best pittig” legt mama uit. Maar zo samen aan deze stoepkrijttekening werken zorgt ook voor een gevoel van saamhorigheid. Mensen nemen een kijkje, gaan aan de overkant op de bankjes zitten of leunen, zoals mevrouw Van Trier over de schutting om het tafereel te bekijken. Voor iedereen zijn er nootjes, chips en wat te drinken. Het gaat er gemoedelijk aan toe. Aan het einde van de middag werd met een drone een overzicht gemaakt. Van de stoepkrijttekening en het hele dorp. Want van bovenaf was pas goed te zien hoe kleurrijk De Heen met Koningsdag écht was.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl