Vlag in top bij opening uitgebreide jachthaven De Schapenput

DE HEEN –Met gepaste trots hees Commissaris van de Koning Wim van de Donk de Brabantse vlag vanmiddag in de top van de vlaggenmast van jachthaven De Schapenput. Daarmee werd de uitbreiding van de haven met niet minder dan 143 ligplaatsen een feit. Een heuglijk feit waar enkele honderden genodigden het glas op hieven.

De uitbreiding van de haven is zeker niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. Zeker vijfentwintig jaar strijd met wet- en regelgeving gingen eraan vooraf. Het was dan ook niet voor niets dat de Commissaris het echtpaar Kees en Ria de Neve en hun zoons Johan, Willem, Tommy en Dirk-Jan roemde om het gezamenlijk doorzettingsvermogen en het resultaat: een voorzieningen die klinkt als een klok. “Een jachthaven waar aandacht en zorg in ieder detail is terug te vinden,” complimenteerde hij.

Stil

Hoewel Van de Donk zich in eerste instantie had verbaasd over de naam ‘De Schapenput’, was hij na wat historische research aangenaam verrast door de toepasselijkheid ervan. “Hij voert terug op de kleine waterloop die hier vroeger liep en waar de schapen konden drinken.” Het was de opmaat naar een cadeau dat het echtpaar De Neve kortstondig stil deed vallen: een oude foto waarop Kees’ vader op de rug te zien is, terwijl hij de schapen naar het water leidt. Volgens Van den Donk een cadeau dat symbool staat voor de volharding en het ondernemerschap waar de familie De Neve trots op mag zijn.

Wind in de zeilen

Namens de gemeente Steenbergen verblijdde wethouder Petra Lepolder het echtpaar met een zakkompas dat eveneens van de nodige symboliek was voorzien.  “Vandaag bewijst de familie De Neve dat een droom geen droom hoeft te zijn. Als je er maar echt voor gáát en de juiste koers aan blijft houden. Deze familie is al die jaren koersvast gebleven.”

De familie De Neve zelf deelde eveneens cadeaus uit en aan diegenen die zij veel dank verschuldigd zijn.  Omdat zij een bijdrage leverden aan de totstandkoming van de uitbreiding of omdat zij al vijfentwintig jaar een vaste ligplaats hebben in ‘De Schapenput’. Als dank voor hulp en trouw kregen zij allen een klein kunstwerk dat een bootje voorstelt dat de wind in de zeilen heeft. En dat heeft de jachthaven zeker, zo bleek uit de toespraak van havenmeester Ria de Neve die voorspelde dat al in 2017 een nieuwe wachtlijst zal ontstaan.

Foto’s: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen