Vive la France in hartje Kruisland

KRUISLAND – In het weekend van 16 en 17 mei steekt Kruisland de vlag uit. En dan niet het welbekende rood-wit-blauwe exemplaar maar de verticale blauw-wit-rode variant. Het is het weekend waarin de dorpsgenoten en de bezoekers elkaar geen ‘goedendag’ maar ‘bonjour’ wensen en men bij het vertrek niet ‘oudoe’ maar ‘au revoir’ zegt. Kortom, het is het weekend van de Franse Feesten in Kruisland en dan staat het dorpshart weer bol van de activiteiten voor jong en oud.

De organisatie van de Franse Feesten is een samenwerkingsverband tussen café-restaurant De Commerce, Deux Chevaux Specialist Martien Mooijman en het plaatselijke ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel.

Puzzeltocht voor eigenaren van Franse auto's

De festiviteiten beginnen zaterdag 16 mei met een puzzeltocht voor de eigenaren van Franse auto’s. En dan niet alleen de oldtimers, maar ook mensen met een gewone moderne gezinsauto van een Frans merk kunnen meedoen. Het vertrek is tussen 11.00 en 12.00 uur vanaf café-restaurant De Commerce aan de Markt 5 in Kruisland. Inschrijven vóór 13 mei onder vermelding van naam, telefoonnummer en het aantal personen per auto. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro voor twee personen en voor iedere persoon extra 3,50 euro. Een lunchpakketje is bij de prijs inbegrepen evenals kans op een van de vele prijzen met een totale waarde van 500 euro. De prijsuitreiking is rond 17.30 op de Kruislandse markt.

Franse Markt met volop entertainment

Op zondag 17 mei heeft de markt van Kruisland nog het meeste weg van het centrum van Parijs inclusief Eiffeltoren en een Montmartre waar kunstenaars hun creativiteit tentoonstellen. Tal van standhouders presenteren er hun hun waar waaronder antiek en curiosa, Franse specialiteiten, oude ambachten, straattheater en diverse kinderattracties.De Holle Roffel, gevestigd in het voormalige kerkje aan de Markt, is dan ook geopend en komt verrassend uit de hoek.

Het evenement duurt van 11.00 tot 16.30 uur en van 13.00 tot 21.00 uur is er muzikaal entertainment met Franse artiesten, bandjes en accordeons. De toegang tot de dag is gratis.

Inschrijven voor de Franse Markt of de puzzeltocht kan via een mail naar info@decommerce.nl of telefonisch via (0167) 532485. Meer informatie is te vinden op www.decommerce.nl