Visio Vireo geeft gratis tuinadvies in de Tuinen van Appeltern

STEENBERGEN / APPELTERN – Bij veel tuinliefhebbers zijn de tuinen van Appeltern bekend. Het park met maar liefst 200 voorbeeldtuinen is voor menigeen een inspiratiebron als het om tuinaanleg gaat. Ook het Steenbergse Visio Vireo Tuinen is al jarenlang een van de hoveniers die een voorbeeldtuin in het park heeft ingericht. Op 10 en 11 maart geeft Visio Vireo in Appeltern een gratis schetsadvies.

Voor wie plannen heeft om de tuin te veranderen of zelfs geheel opnieuw aan te leggen is een bezoek aan de Tuinen van Appeltern een aanrader. En de tuinadviesdagen in het weekend van 10 en 11 maart zijn wellicht een extra stimulans om er een kijkje te nemen. Visio Vireo is aangesloten bij de Dutch Quality Gardens. Eigenaar John Bijlsma zal – evenals een aantal van zijn collega’s – aanwezig zijn en geeft belangstellenden dan een gratis en vrijblijvend schetsadvies op basis van betreffende wensen. Daarbij krijgt de onderhoudsvrije tuin desgewenst extra aandacht. Hierover heeft Bijlsma aantrekkelijke ideeën.

Wie belangstelling heeft dient zich wel vooraf in te schrijven. Dat kan online via: www.appeltern.nl/nl/tuinadvies/tuinadviesdagen.

Tuinlessen

Overigens worden door de directie van De Tuinen van Appeltern ook tuinlessen gegeven, waarin duidelijk wordt welke fouten er beter niet kunnen worden gemaakt in een nieuwe tuin. Daarnaast verzorgt de tuindienst van het park rondleidingen waarbij duidelijk wordt waarop moet worden gelet bij het kiezen van bestratingen, tuinafscheidingen en planten.