VIP zoekt vrijwilligers voor diverse lokale organisaties

Ontdek je vrijwilligerskracht! Op de website www.ontdekjevrijwilligerskracht.nl staat een leuke test waarmee je snel kunt zien welk vrijwilligerswerk bij jou zou past. Bekijk de vrijwilligersvacatures op de website van het Vrijwilligers Informatie Punt en kies iets dat bij jou past. Of dat nu is als sociaal adviseur, als vrijwilliger in de thuissituatie, voor het bijhouden van het  ledenbestand van het Alzheimer Café of als chauffeur voor Zorghoeve Kakelbont is, je bent ervan verzekerd dat men jouw hulp goed kan gebruiken.

Vraag: V003.206 – Sociaal adviseur OVGC
DE OVGC (organisatie voor gehandicapten en chronisch zieken) zoekt een vrijwillige Sociaal Adviseur. De Sociaal Adviseur adviseert en helpt bij WMO aanvragen zoals voorzieningen, keukentafelgesprekken, het invullen van formulieren, zaken betreffende UWV en SVB ( indien nodig begeleiden naar spreekuren) en begrijpend lezen van uitkeringen. De Sociaal Adviseur werkt zelfstandig en legt huisbezoeken af. 

Vraag: V002.475 – Vrijwilliger in Thuissituatie
WijZijn Steenbergen komt graag in contact met mensen die circa 1 x per week bij ouderen op bezoek willen gaan. Deze ouderen zijn veelal alleen of hebben geen familie in de buurt wonen. Het gaat om het maken van een praatje, wandelen met of zonder rolstoel/rollator, een spelletje spelen enzovoort. De Vrijwilliger in Thuissituatie heeft een goed hart en biedt steun en gezelligheid en is bovenal betrouwbaar.

V003.228 – Vrijwilliger ledenbestand Alzheimer Café
Alzheimer Café Steenbergen is onderdeel van Alzheimer Nederland West Brabant. Voor het Alzheimer café zijn diverse werkzaamheden te doen. De beheerder ledenbestand zorgt dat het ledenbestand up to date is en verzorgt mailing en post. U krijgt een training voor het werken met het Nexios programma aangeboden.

Vraag: V000.088 – Chauffeur voor het vervoer van deelnemers aan de leervoorziening en dagbesteding
Zorghoeve Kakelbont, is een combinatie van een agrarisch bedrijf en een dagbesteding locatie voor volwassenen, kinderen, jongeren met een sociaal- emotionele hulpvraag en voor ouderen met geheugenproblemen. Een bont gezelschap, vandaar de naam Kakelbont. Men is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers in het bezit van een geldig rijbewijs voor het ophalen en thuisbrengen van deelnemers.

Kijk voor meer informatie over vrijwilligersvacatures op de website www.vrijwilligersinformatiepunt.nl. Je kunt je via de website inschrijven bij het Vrijwilligers Informatie Punt en op een veilige manier reageren op vacatures van diverse organisaties in Bergen op Zoom en Steenbergen. Of maak een afspraak.

Het Vrijwilligers Informatie Punt is telefonisch bereikbaar via 167-750 850 (WijZijn Steenbergen, optie 1) en 06-3926 7945. Contactpersoon is Caroline Maat, e-mailadres caroline.maat@wijzijntraversegroep.nl.

Volg ons op facebook (vipsteenbergen) voor nieuws, vacatures en gratis workshops en trainingen.
Het Vrijwilligers Informatie Punt Bergen op Zoom-Steenbergen is onderdeel van de welzijnsorganisatie WijZijn Traverse Groep.