VIP zoekt vrijwilligers voor diverse lokale organisaties

Bij het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) kun je terecht als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk dat bij jou past. Om een idee te geven waar je momenteel als vrijwilliger kunt helpen en wat voor werk er te doen is, lichten we er een paar vacatures uit. Meer informatie over deze en andere vacatures vind je op de website www.vrijwilligersinformatiepunt.nl.

Groene vingers gezocht (WijZijn Steenbergen)!
WijZijn komt graag in contact met betrouwbare mensen die ouderen of mensen met een beperking willen helpen bij het tuinonderhoud. De werkzaamheden bestaan uit schoffelen, grasmaaien, klein snoeiwerk en onkruid wieden. Je werkt zelfstandig en maakt zo af en toe een praatje met de bewoner(s). Dit vrijwilligerswerk brengt je leuke contacten. Je wordt lid van een gezellig team van vrijwilligers. Er worden jaarlijks enkele teambijeenkomsten georganiseerd. Je mag gratis deelnemen aan de workshops en trainingen voor WijZijn vrijwilligers. En aan het eind van het jaar krijg je een leuke kerstattentie. Leuk werk in een huiselijke omgeving met dankbare mensen die je graag zien komen!

Maak jij het verschil? Word vrijwilliger in de bibliotheek!
Bibliotheek West-Brabant is voor veel klanten een huiskamer waar iedereen het fijn vindt om een boek te zoeken, iemand te ontmoeten of er te studeren en iets te leren. Buiten de kernvestiging in Steenbergen hebben we binnen de gemeente Steenbergen o.a. een Haal- en Brengpunt in Dinteloord. Zo kunnen leden van de bibliotheek online boeken reserveren en die dan toch dichtbij huis afhalen en weer inleveren.  We zijn voor dit Haal- en Brengpunt, gevestigd in het BP-tankstation (Steenbergseweg 97b in Dinteloord) op zoek naar vrijwilligers.
De werkzaamheden bestaan uit de ingeleverde materialen klaarzetten voor intern transport, de gereserveerde materialen klaarzetten voor leden en het netjes houden van het Haal- en Brengpunt. En daarnaast klanten met eenvoudige vragen veelal helpen aan de hand van onze website en bij het uitlenen en innemen van materialen via de selfservice. Ondanks dat het Haal- en Brengpunt niet altijd even druk bezocht wordt tijdens de bemande uren zie je de waarde in van jouw werkzaamheden. Je werkt mee aan het in stand houden van deze voorziening in Dinteloord en krijgt een gratis bibliotheekpas! Het Haal- en Brengpunt is de hele week te bezoeken volgens openingsuren van het tankstation en is bemand op woensdag van 11.30 tot 13.30 uur.

Geïnteresseerd in een van deze vacatures of wil je alle vacatures inzien?  

Kijk op www.vrijwilligersinformatiepunt.nl voor meer informatie en schrijf je in. Via de website kun je op een veilige manier reageren op een (of meerdere) vrijwilligersvacature(s).

Het Vrijwilligers Informatie Punt is telefonisch bereikbaar via 167-750 850 (WijZijn Steenbergen) en 06-3926 7945. Contactpersoon is Caroline Maat, e-mailadres caroline.maat@wijzijntraversegroep.nl.

Het Vrijwilligers Informatie Punt Bergen op Zoom-Steenbergen is onderdeel van de welzijnsorganisatie WijZijn Traverse Groep.