VIP zoekt vrijwilligers voor diverse lokale organisaties

Bij het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) kun je terecht als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk dat bij jou past. Om een idee te geven waar je momenteel als vrijwilliger kunt helpen en wat voor werk er te doen is, een kleine greep uit het actuele vacaturebestand.


Klik&Tik vrijwilliger voor Bibliotheek West Brabant
Eén op de negen mensen (16-65 jaar) in Nederland is laaggeletterd. Zij kunnen onvoldoende lezen, schrijven en rekenen of hebben onvoldoende digitale vaardigheden om mee te kunnen doen aan onze samenleving. Voor het begeleiden van de training Klik & Tik is de Bibliotheek op zoek naar een aantal vrijwilligers.
Als vrijwilliger ondersteun je deelnemers bij de uitvoering van de onlinecursus Klik & Tik. Je helpt deelnemers belangrijke basale computervaardigheden te ontwikkelen, zoals hoe je omgaat met het toetsenbord, iets opzoekt op het internet, een website werkt enzovoorts. De cursisten oefenen op computers van de bibliotheek.

Enthousiaste creatieve man/vrouw voor Bee at Home
Bee at Home vindt het belangrijk dat de cliënt met behulp van familie en mantelzorgers de regie houdt over zijn eigen leven.
Bee at Home is op zoek naar mensen die kunnen ondersteunen met de afwas, koffie delen, maar vooral het entertainen van onze bezoekers op een creatieve manier zoals een spelletje doen, wandeling maken, het maken van bepaalde creatieve dingen.
Zij vragen iemand die werk ziet, enthousiast is, een zorgachtergrond heeft en creatief is.

Vrijwillige ondersteuner voor Alzheimer West Brabant
Alzheimer West Brabant is een regionale afdeling van Alzheimer Nederland. Zij zetten zich in de regio in om de belangen van mensen met dementie en hun mantelzorgers zo goed mogelijk te behartigen. Het bestuur is op zoek naar een ervaren vrijwilliger die administratief kan ondersteunen. Hierbij kan gedacht worden aan het notuleren en uitwerken van bestuursvergaderingen, beheren van gegevensbestanden e.d. Het bestuur vergadert tenminste eenmaal per maand in Roosendaal. Daarnaast zijn er meerdere overlegvormen waarbij administratieve ondersteuning soms wenselijk is.

Geïnteresseerd in een van deze vacatures of wil je alle vacatures inzien?  

Kijk op www.vrijwilligersinformatiepunt.nl voor meer informatie en schrijf je in. Via de website kun je op een veilige manier reageren op een (of meerdere) vrijwilligersvacature(s).

Het Vrijwilligers Informatie Punt is telefonisch bereikbaar via 167-750 850 (WijZijn Steenbergen) en 06-3926 7945. Het e-mailadres is vipmail@wijzijntraversegroep.nl

Het Vrijwilligers Informatie Punt Bergen op Zoom-Steenbergen is onderdeel van welzijnsorganisatie WijZijn Traverse Groep. Samen krijgen we meer voor elkaar!