VIP zoekt vrijwilligers voor diverse lokale organisaties

Ontdek je vrijwilligerskracht! Op de website www.ontdekjevrijwilligerskracht.nl staat een leuke test waarmee je snel kunt zien welk vrijwilligerswerk bij jou zou past. Bekijk de vrijwilligersvacatures op de website van het Vrijwilligers Informatie Punt en kies iets dat bij jou past. Of dat nu is als sociaal adviseur, als vrijwilliger in de thuissituatie, als terreinhulp bij sc Kruisland of als activiteitenmedewerker bij de Ontmoetingswinkel, je bent ervan verzekerd dat men jouw hulp goed kan gebruiken.

Een greep uit de vacatures waarvoor vrijwilligers worden gevraagd:

Beweegmaatje bij Sport Service Noord-Brabant (3.251)
De sportcoaches in de gemeente Steenbergen werken vanuit de organisatie Sport Service Noord-Brabant. Zij brengen mensen in beweging en verbinden mensen. Voor het project beweegmaatje zijn ze op zoek naar vrijwilligers. Als beweegmaatje help je iemand die een steuntje in de rug nodig heeft om in beweging te komen. Dit kan al door één keer per week/maand samen te gaan wandelen, fietsen of een andere activiteit te ondernemen. Er zijn tal van mogelijkheden om beweegmaatje te worden. In een persoonlijk gesprek gaan de sportcoaches in op jouw mogelijkheden. Uit ervaringen van beweegmaatjes blijkt dat het vaak erg veel voldoening en gezelligheid biedt. De tijdsbesteding is in overleg.

Vrijwilliger in Thuissituatie bij WijZijn Steenbergen (2.475)

WijZijn Steenbergen is een brede welzijnsorganisatie bij u in de buurt. Voor de vrijwillige thuishulp zijn we op zoek naar vrijwilligers die circa 1 x per week op bezoek gaan bij ouderen. Deze ouderen zijn veelal alleen of hebben geen familie in de buurt wonen. Het gaat om het maken van een praatje, wandelen met of zonder rolstoel/rollator, een spelletje spelen enzovoort. Wij vragen vrijwilligers met een goed hart, die gezelligheid en steun kunnen bieden en bovenal betrouwbaar zijn. Tijdsbesteding circa 1 ả 2 uur per week.

Vrijwilliger voor jonge man in Thomashuis (3.299)

In het Thomashuis wonen mensen met een verstandelijke beperking samen op Welberg. Een jongeman wil graag een maatje om eens in de 2 weken leuke dingen te doen. Denk hierbij aan naar de stad gaan, gamen op zijn computer, wandelen, koffie drinken, vissen enz. De voorkeur voor een vrijwilliger gaat uit naar een man. Ervaring is niet nodig, wel is het belangrijk dat je de vrijwilliger zich aan de afspraken houdt.

Terreinhulp bij Sc Kruisland (3.264)

De taken van de terreinhulp zijn onder andere op de donderdagavond het aan- en uitzetten van de veldverlichting en op zondag ben jij het aanspreekpunt namens de vereniging voor de bezoekende teams. Bij Sc Kruisland zijn ze ook op zoek naar vrijwilligers voor andere taken binnen de vereniging!

Sociale activiteitenmedewerkster bij De Ontmoetingswinkel (3.293)

De Ontmoetingswinkel is een eerste klas tweedehandskledingzaak met een sociale ontmoetingsruimte. Er zijn 8 vrijwilligers werkzaam en er is behoefte aan een extra vrijwilliger voor 1 dagdeel per week. De werkzaamheden bestaan vooral uit het bezig zijn in de Ontmoetingsruimte, zorgen voor de koffie, en een luisterend oor bieden, waarbij er ondertussen geregeld wordt geknutseld.

“Heeft u interesse in deze vacatures? Of zoekt u ander vrijwilligerswerk? Neem dan contact met ons op via telefoon 06-3926 7945.
Kijk voor meer vacatures op de website www.vrijwilligersinformatiepunt.nl. U kunt via de website na inschrijving direct reageren op de vacature van uw keuze. Volg ons ook op facebook via vipsteenbergen”.

Foto: Rian Liefhebber van de Ontmoetingswinkel in de Steenbergse Kaaistraat kan de hulp van vrijwilligers goed gebruiken.