Vijftigste Kleine Tour Steenbergen ging voortvarend van start

STEENBERGEN – De vijftigste editie van Kleine Tour Steenbergen ging vanmiddag onder prachtige weersomstandigheden van start. Zwembad De Meermin was hiervoor het decor en dat bleek een uitstekende keuze. Na het merken van de fietsen van de deelnemende rennertjes startte een meerkamp waarbij het verfrissende water van het zwembad een aangename factor betekende.

“De voorbereidingscommissie heeft vele uren en dagen in de voorbereiding gestoken. Het keiharde werk werpt zijn resultaten af, dat kan je vanmiddag al zien en dat zal ook de komende dagen te zien zijn. Als het aan de voorbereiding ligt en aan alle inzet en enthousiasme van de Tourmedewerkers dan wordt het weer een geweldige week. Iedere dag hebben we voor de deelnemers iets speciaals in petto. En vanavond is een bijzondere officiële opening”, vertelt voorzitter Wim Roovers. Het wordt zijn laatste tour als voorzitter. “Natuurlijk hoop ik dat we een fantastische jubileumeditie krijgen. Het allerbelangrijkste is dat we zaterdag gezond en wel en zonder al te grote schrammen kunnen afsluiten”.

Gedreven verkeersregelaars

“We hebben nu eenmaal een beweeglijke activiteit, dus een valpartijtje hier en daar zal best weer voorkomen, maar hopelijk zonder echte ongelukken. Overigens wordt de tourkaravaan begeleid door een kleine twintig motor- en brommerrijders. Die zullen hun uiterste best doen om de doorkomsten zonder problemen te laten verlopen. Het zijn gedreven verkeersregelaars. Vorig jaar kregen we extra complimenten van politie over de manier waarom zij hun werk deden. Dat hopen we ook dit jaar voor elkaar te krijgen”.

Beloning bij het etappe rijden

Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan het etappe rijden. “We willen dit extra stimuleren en gaan dit jaar niet straffen met strafpunten, maar belonen met een aardigheidje”.

De truien

En de Kleine Tour zou de Kleine Tour niet zijn als de deelnemers naast voor het plezier ook niet hun best zouden doen voor een mooie rangschikking in het klassement. De truien worden begeerd: Geel voor de klassement aanvoerder, blauw voor de gemiddelde rijder, wit voor de grootste steiger en zwart voor de pechvogel. “Zelfs die laatste trui wordt als een trofee gezien”, weet Wim Roovers.

Rondrit start om 18:45 uur

Vanavond wordt na de officiële opening een koppelwedstrijd verreden. “Daarbij rijden de rennertjes als ploeg. Bij de ploeg die wint gaat de gele trui naar de jongste renner, terwijl de oudste renner de witte trui mag dragen”.

De officiële opening start met een rondrit om 18:45 uur, vindt plaats op de Markt en wordt gevolgd door de koppelkoers. De prijsuitreiking hiervan vindt rond 21:00 uur plaats.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl