Vijftig euro voor mantelzorgers

STEENBERGEN – Vanaf 1 mei krijgen mantelzorgers die als zodanig bekend zijn bij Steunpunt Mantelzorg Steenbergen vijftig euro uitgekeerd op hun Mantelzorgpas. Met dat bedrag kunnen ze iets voor zichzelf kopen bij aanbieders in de gemeente Steenbergen, waar de pas te gebruiken is.

Het bedrag is bedoeld als attentie en blijk van waardering voor de zorg die mantelzorgers bieden aan hun naasten of bekenden. De mantelzorgpas is gerealiseerd in een samenwerking tussen gemeente, lokale winkeliers en ander aanbieders. Zij zijn te vinden op de website sameninsteenbergen.nl. Hier is ook informatie te vinden hoe mantelzorgers die nog niet over zo’n pas beschikken eraan kunnen komen.

Zware tijd

Ook voor mantelzorgers zijn het geen makkelijke tijden met de huidige corona maatregelen. “We realiseren ons dat mantelzorgers soms worstelen. Er is op dit moment een zeer beperkte vorm van dagbesteding, school, opvang en daarmee is de zorg soms extra zwaar. Andere mantelzorgers kunnen juist niet de zorg verlenen die zij zouden willen omdat zijn hun vader, moeder of kind niet mogen bezoeken”, zo stelt wethouder Koos Krook.
Joyce Joosen, coördinator Steunpunt Mantelzorg Steenbergen vult aan: “Laten we tijdens, maar vooral ook na de corona tijd volhouden om goed voor elkaar te blijven zorgen, hoe moeilijk dat in deze tijden ook is.”

Steunpunt Mantelzorg

Mantelzorgers kunnen altijd terecht bij het steunpunt Mantelzorg met hun vragen of voor een luisterend oor. Bijvoorbeeld voor hulp bij het zoeken naar diverse regelingen die er zijn bij gemeente, zorgverzekeraar en andere organisaties. Of gewoon om eens te praten met anderen over de zorg en de gevolgen ervan. Op dit moment zijn 638 inwoners in de gemeente als mantelzorger geregistreerd bij het Steunpunt.

Meer info

Meer informatie over het Steunpunt is te vinden op www.wijzijnsteenbergen.nl/mantelzorg. Het Steunpunt Mantelzorg Steenbergen is telefonisch en per mail te bereiken via coördinator Joyce Joosen op 0167 – 750 850 of via het mailadres: mantelzorg-stb@wijzijntraversegroep.nl. In deze bijzondere periode kunnen mantelzorgers ook veel informatie en sociale initiatieven uit de gemeente vinden op www.corona-infopunt.nl.