Vijftien verenigingen aangemeld voor Rabo Clubsupport Verenigingsondersteuning

ZUIDWEST-BRABANT – Begin dit jaar nodigde Rabobank Zuidwest-Brabant de verenigingen uit haar werkgebied uit om deel te nemen aan de online inspiratiesessie ‘Verenigingsondersteuning’. Een 80-tal verenigingen en stichtingen gaven gehoor aan deze oproep. Tot 1 maart jl. konden de deelnemers vervolgens een aanvraag indienen voor deze Verenigingsondersteuning, een nieuw programma vanuit NOC*NSF, LKCA & Rabobank. Vijftien pitches werden ingestuurd.

Een jury met vertegenwoordigers van binnen en buiten de bank heeft de binnengekomen aanvragen beoordeeld. Met behulp van kennis en expertise worden deze verenigingen geholpen zich te versterken op het gebied van hun eigen ambitie. De een met tips of een doorverwijzing binnen het Rabobanknetwerk, de ander door het aanbieden van masterclasses Vrijwilligersmanagement en Ledenbinding of door een 1-op-1 begeleidingstraject.

De 1-op-1 begeleiding gaat van start voor Stichting Nationale Jeugdronde uit Roosendaal, Muziekvereniging Roosendaal en Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom (met maar liefst vijf clubs: Atletiekvereniging Spado, JBV Petangeske, MH & LC Tempo en Ogers Lacrosse, Sv MOC’17 en TV Smash). De kick-off hiervoor vond online plaats op donderdag 24 juni. Tijdens deze bijeenkomst maakten de clubs kennis met de andere deelnemers aan Rabo ClubSupport verenigingsondersteuning en met de trajectbegeleiders. Het werd een feestelijke aftrap van een mooie samenwerking.