Vijf tellen lokaal genieten van NK wielrennen

 STEENBERGEN – Vandaag en morgen is Steenbergen betrokken bij het NK Wielrennen. Zowel de Elite dames en de Beloften als de Elite Heren doorkruisen een gedeelte van Steenbergen, van Nassaulaan, via Krommeweg, Molenweg en Franseweg naar de Moerstraatseweg. Voor de liefhebbers is dat genieten, al gaat het slechts om een vijftal tellen.

Vanochtend om 12:00 uur viel het startschot voor de Elite vrouwen. Dat gebeurde in Nispen en op radio 1 werd gemeld dat de dames waren begonnen aan hun kampioenschap dat onder meer door Steenbergen ging en eindigde in Hoogerheide. 

Op de Kruising Nassaulaan – Krommeweg hadden zich al een aantal fietsliefhebbers geposteerd, waaronder Susan Simons, zelf een aantal jaren terug nog een sucesvol renster. Ook de 25-jarige Roxanne Geers was present. Zij reed een vijftal jaren geleden nog in de ploeg Dura Vermeer, met bekende rensters als Thalita de Jong, maar ook in koersen met Marianne Vos. “Ik vind het leuk om nu hier te kijken, heb prachtige herinneringen aan mijn koerstijd, maar weet ook hoeveel ik er toen voor moest doen en laten”, vertelt de Steenbergse. 

Koos Moerenhout, Jack van der Zande en Bertus Musters
Ze maakt al wachtend op de deelneemsters aan het NK een praatje met Steenbergenaar Jack van der Zande. Jack is een ware wielerfanaat en laat zich de kans om de passage door Steenbergen te zien niet ontgaan. Hij fietste ook regelmatig met ‘een wilde groep’ wielrenners uit deze plaats en kent daardoor ook Roxane Geers die eveneens meereed. 

Steenbergenaar Bertus Musters voegt zich bij het tweetal en er worden wat herinneringen opgehaald. Dan arriveert Koos Moerenhout, die het ‘zeker niet kan laten om hier in Steenbergen een kijkje te nemen, maar het merendeel in Hoogerheide gaat bekijken’. Het viertal wacht gezamenlijk de doorkomst van de Vrouwen Elite af en heeft naast voorpret ook de vijf tellen extra plezier als de NK vrouwen passeren. 

Vanmiddag ook de Beloften
De Vrouwen Elite arriveerde exact volgens planning om 12:34 uur bij de Nassaulaan, via Krommeweg en Molenweg maakten de rensters vier minuten later om een doortocht door de Franseweg en verdwenen richting Moerstraten en Heerle. Om 15:24 wordt de finish verwacht in Hoogerheide.
Ook de Beloften doen vanmiddag Steenbergen aan. Om 17:22 uur bij de Nassaulaan en om 17:26 door de Franseweg.

Zondag de Elite Mannen

Morgen om 10:49 suizen de Elite Mannen over de rotonde bij de Nassaulaan en volgen dezelfde route naar de Franseweg waar ze om 10:53 uur worden verwacht. De finish bij de heren wordt in Hoogerheide om 15:25 uur verwacht.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl