Viering 11-11 in Steenbergen krijgt dramatische wending

STEENBERGEN – ‘De leut ken d’ier gin grèènze’, is het motto waarmee de Bietenboeren en Meerminnen van Strienestad het komende carnaval in gaan. Een motto dat gisteravond echter een absurdistisch wrang tintje kreeg. Een onwel geworden automobilist reed bij het beeldje van de Meermin aan het Strieniusplein in op een aantal feestvierders. Zij waren daar in afwachting van de bekendmaking van het motto. Een van hen werd vol geraakt en, evenals de bestuurder, per ambulance afgevoerd naar het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom. Wonderwel bleken de verwondingen van de aangereden Welbergenaar mee te vallen. De toestand van de automobilist is nog onbekend, evenals de directe oorzaak van zijn onwel worden.

Het had gisteravond een mooie avond moeten worden in de Strienestad. Nadat diverse bands zich al van hun beste kant hadden laten horen bij ‘De Joosse,’ trokken de aanwezigen tegen kwart voor elf naar buiten om de diverse leden van het gevolg te zoeken. Sommigen van hen besloten ‘de speurtocht’ te laten voor wat het was en vatten alvast post bij het beeldje aan het Strieniusplein waar traditiegetrouw de leut-eed wordt afgelegd.

Macht over het stuur

Rond 22.50 uur draaide de Steenbergse automobilist vanaf de Kaaistraat de Geert Vinckestraat in. Vermoedelijk raakte hij op dat moment onwel, verloor de macht over het stuur en reed op het groepje wachtenden in.  De onfortuinlijke Welbergenaar werd daarbij als enige vol geraakt. Omstanders verleenden direct na het ongeval eerste hulp. Ook de gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plekke. In het ziekenhuis bleek dat de Welbergenaar de aanrijding zonder ernstig letsel had doorstaan. Over de verwondingen van de bestuurder en de reden dat hij onwel werd, is nog geen officiële berichtgeving.

De stoet leutvierders die ten tijde van het ongeval onderweg was naar het Strieniusplein werd, onwetend van het gebeurde, via de Pompstraat omgeleid naar de Kaaistraat.