Vierde seizoen Spelenderwijs uit de startblokken

STEENBERGEN – Na de succesvolle promotieweek met de Speel-goed winkel in de Blauwstraat is gisteravond bij muziekvereniging Volharding het vierde seizoen van Spelenderwijs van start gegaan. In ’t Cromwiel kregen maar liefst 38 nieuwe, jonge muzikanten het muziekinstrument uitgereikt dat zij gaan bespelen.

De nieuwe lichting van Spelenderwijs gaat bij Volharding muzieklessen volgen op hobo, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, bariton, trombone en slagwerk. De lessen gaan volgende week van start. Ook gaan de leerlingen spelen in één van de vier schoolorkesten van de Steenbergse basisscholen.

Tijdens de ‘kick off’ was er eerst een kort optreden van jeugdorkest De Muzieketiers, dat ook volledig bestaat uit leerlingen die eerder via Spelenderwijs muziekles hebben gevolgd bij Volharding. Na een jaar muziekles kunnen de nieuwe Spelenderwijs-leerlingen ook al in dit orkest komen spelen.

De eerste keer dat zij van zich zullen laten horen is met hun schoolorkesten tijdens de Sinterklaasvieringen op de scholen en bij het Jaarconcert van Volharding op zondag 11 december.