Vierde generatie Cuelenaere in familiebedrijf

STEENBERGEN – Wat een bijzondere mijlpaal voor Bosch Car Service Cuelenaere: per 1 september treedt in de persoon van Wouter Cuelenaere de vierde generatie toe tot het familiebedrijf. Hij gaat samen met zijn oom Albert Cuelenaere de directie voeren. Onder het motto ‘Op naar 100 jaar Cuelenaere’ zien zij de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.

Voor Wouter Cuelenaere (31) stond naar eigen zeggen van kinds af aan wel vast dat hij vroeg of laat in het familiebedrijf terecht zou komen. Met de wens van zijn vader Jos (57) om na veertig jaar een andere invulling te gaan geven aan zijn tijd, brak het moment aan om die stap ook daadwerkelijk te zetten. Tegelijkertijd besloot Fons Cuelenaere om de directie van de onderneming voortaan over te laten aan broer Albert en neef Wouter. Fons is na de verkoop het beheer van de administratie gaan verzorgen en blijft voorlopig nog wel werkzaam in de zaak, die hij de voorbije decennia samen met Jos en Albert heeft gerund.

Niet vanzelfsprekend

Voorheen gebeurde dat door de gebroeders Fons sr., Gerard en Eduard Cuelenaere. Fons sr. was de vader van Albert, Jos en Fons. Grondlegger van het familiebedrijf, dat z’n oorsprong vindt in de landbouwmechanisatie, was de grootvader van Albert en dus de overgrootvader van de nieuwste vennoot Wouter.
Het doet alle betrokkenen enorm veel deugd dat de vierde generatie nu mede aan het roer komt te staan. ,,We zijn erg trots en blij, want zoiets is echt niet altijd vanzelfsprekend. Het moest in ons geval bovendien voor vier man wel allemaal passen bij ieders wensen en toekomstplannen,’’ weten ze.

Jong bloed

,,Bedoeling is dat we ons bedrijf voortzetten op de manier zoals we dat de laatste tijd hebben gedaan, onder de vlag van Bosch Car Service. Die formule bevalt ons én onze klanten uitstekend. We kunnen er alle merken goed mee bedienen, waarbij we nog altijd een specialisatie hebben in Renault, het merk waarvan we zolang dealer zijn geweest.’’
,,Er komt nu echter weer jong bloed in de zaak en dat brengt ongetwijfeld nieuwe inzichten met zich mee,’’ stelt Albert, die de verkoop, het tankstation en de wasstraat onder zijn hoede houdt in de tweekoppige directie.

Vertrouwd gezicht

Wouter Cuelenaere deed bovendien al veel ervaring op in de autobranche. Hij begon bij Auto Indumij in de aftersales en leidde daarna de occasionafdeling van deze Renault-dealer in Oosterhout. Vervolgens stapte hij over naar de Auto Borchwerf Groep, waar hij volgende week zijn functie van occasionmanager neerlegt. ,,Het ondernemen zelf en de voortzetting van het familiebedrijf zijn mijn belangrijkste drijfveren om de overstap te maken,’’ vertelt hij. ‘De handel’ heeft dan ook zijn warme belangstelling, maar in navolging van vader Jos, gaat hij zich bij Bosch Car Service Cuelenaere vooral toeleggen op de aftersales. Aan het vertrouwde gezicht achter de balie verandert, letterlijk en figuurlijk, niet zoveel.

Receptie

Ter gelegenheid van de directiewisseling wordt er op zaterdag 6 oktober een voor iedereen vrij toegankelijke receptie gehouden, met een hapje en een drankje, in de showroom van Bosch Car Service Cuelenaere aan de Nassaulaan, waar het familiebedrijf van oudsher is gevestigd. Heel de maand oktober kunnen de klanten ook nog eens profiteren van een aantal speciale ‘op naar 100 jaar Cuelenaere’-acties.

Foto: Fons, Albert, Wouter en Jos Cuelenaere (vlnr) voor het bekende bedrijfspand, waar hun (over)grootvader nu al bijna honderd jaar geleden een garagebedrijf begon.
Foto John Nijssen©Steenbergse Courant

Door: John Nijssen