Vierde editie van cultuurmaand September van start

STEENBERGEN – Ondanks de beperkingen die corona oplegt wordt er in de maand september toch een cultuurmaand georganiseerd. Dat gebeurt door het platform Kunst en Cultuur met hulp van gemeente Steenbergen. Er is voor alle inwoners en bezoekers wat te doen, zo ook voor de jeugd waarvoor dit keer een speciaal programma is opgenomen met de naam CuSt Junior. Deze zaterdag – 5 september – wordt de cultuurmaand officieel geopend. Dat gebeurt om 11:30 uur in de Gummaruskerk. De opening wordt verricht door Jam van de Velde, voorzitter Platform Kunst & Cultuur en de wethouders Esther Prent en Wilma Baartmans. Aan de maand verlenen 15 verenigingen en organisaties hun medewerking.

Speciaal voor de jeugd

Op dinsdag 1 september waren er en Woensdag 30 september zijn er open dans- en theaterlessen voor jongeren bij Myra Ceti, Wouwsestraat 49 in Steenbergen.
Beide dagen zijn er nog andere activiteiten die het Custjunior stempel hebben: Kook en creaworkshops bij de Roozeboom Cooking, Wipstraat 23 en workshops en danslessen verzorgd door dansgroep Sjappoo in het Cromwiel.

Opening in Gummaruskerk

Zaterdag (5 september) is de officiële opening van de cultuurmaand September. Daaraan verleent ook blaaskwintet Kamer 5 haar medewerking. Opgave voor een bezoek is vanwege corona verplicht via het mailadres s.bosters@gemeente-steenbergen.nl.

Proeflessen voor jongeren

Muziekvereniging Volharding Steenbergen verzorgt voor de jongeren proeflessen op een instrument naar keuze. Dat gebeurt op woensdagmiddag 9 september tussen 14:00 en 16:00 uur in het Cromwiel. Aanmelden via: spelenderwijs@volhardingsteenbergen.nl.

Monumenten

Zaterdag 12 september: ter gelegenheid van monumentendag kunnen belangstellenden – zowel jong als oud – deelnemen aan een wandeling en fietstocht langs de monumenten in Nieuw-Vossemeer. De routes zijn te downloaden via www.cultuursteenbergen.nl of www.amdejongmuseum.nl.

Slagwerkles

Zaterdag 12 september kan jong en oud deelnemen aan de Drum- en slagwerkles die slagwerkschool Marco Brok verzorgt aan de Waterlinie 3 te Steenbergen (gebouw ’t Podium). Meer informatie: www.slagwerkschoolbrok.nl. Zaterdag 19 september wordt de les herhaald op dezelfde locatie. Elke les duurt een half uur. Aanmelden via info@slagwerkschoolbrok.nl.

Proefles Blokfluit

Kinderen uit groep 3 en 4 kunnen op maandag 14 september terecht in het Dinteloordse Dorpshuis. Tussen 17:00 en 17:30 uur wordt hier door muziekvereniging Volharding Dinteloord een proefles blokfluit gegeven. Een week later – op maandag 21 september – wordt dit herhaald.

Open repetitie harmonie

Woensdag 16 september kunnen belangstellenden de open repetitie van harmonie Volharding in Dinteloord bezoeken. Die is vanaf 19:30 uur in het Dorpshuis. Daar kunnen ook de jongeren van groep 5 en hoger terecht voor een proefles op een blaasinstrument. Dat kan tussen 17:45 en 18:15 uur.

Workshop Schilderen

Jongeren die belangstelling hebben voor schilderen zijn welkom op de workshop die Art Collectief Vrouwenstreken verzorgt op woensdag 16 september op Dorpsweg 134 in De Heen. Dat doen ze tussen 13:30 en 16:30 uur. Er kunnen maximaal 6 kinderen deelnemen vanaf groep 7. Aanmelden per mail via kyenna@home.nl. Aan deze workshop zijn overigens wel kosten verbonden: per deelnemer bedragen die 20 euro. De workshop wordt herhaald op woensdag 23 september.

Proeflessen blaasinstrument

Voor kinderen vanaf groep vijf worden door Volharding Dinteloord op woensdag 16 september en woensdag 23 september proeflessen blaasinstrument gegeven in het Dinteloordse Dorpshuis. Beide keren tussen 17:45 en 18:15 uur.

Pop-up concert

De Persi Swing Collective Big Band verzorgt donderdag 17 september een pop-up concert op een verrassingslocatie. Het tijdstip is al wel bekend gemaakt: 20:30 uur. De locatie wordt via Facebook doorgegeven. Het advies is om daar te checken waar dit zal zijn.

Open repetitie bij Volharding Steenbergen

Maandag 21 september kunnen muzikanten deelnemen aan een open repetitie van Volharding Steenbergen. Die vindt plaats in het Cromwiel vanaf 19:30 uur. Voorwaarde is wel dat een eigen instrument moet worden meegenomen. En aanmelden wordt gewenst via secretariaat@volhardingsteenbergen.nl.

Concert Muzieketiers

Donderdag 24 september verzorgen de Muzieketiers een concert. De locatie wordt bekend gemaakt via www.volhardingsteenbergen.nl. Aanvang is om 18:45 uur.

Verrassingsrepetitie

Ook jong Volharding is actief tijdens de september Kunstmaand. Op vrijdag 25 september om 19:30 uur start een verrassingsrepetitie in het Cromwiel. Aanmelden hiervoor via: jong@volhardingsteenbergen.nl. Deze repetitie is voor jong én oud.

Concert Muziek Maten

De Muziek Maten van muziekvereniging Volharding komen eveneens op vrijdag 25 september in actie. Zij verzorgen dan een concert op een locatie die bekend wordt gemaakt op de website www.volhardingsteenbergen.nl. Dit concert start om 18:30 uur.

Historische wandeling

Zaterdag 26 september start om 14:00 uur vanaf de Markt in Steenbergen een Historische Stadswandeling onder leiding van Stadsherauten Steenbergen. Aanmelden voor deze wandeling dient te gebeuren via stadsherautensteenbergen@gmail.com. De Stadsherauten zijn een onderdeel van heemkundekring De Steenen Kamer. Zij laten belangstellenden de mooiste historische plekjes van Steenbergen zien.

Door: Peter Vermeulen