“Vierde editie Steenbergen Live! beste tot nu toe”

STEENBERGEN – Echt tijd om na te genieten van de geslaagde avond is er voor de organisatoren niet, want de volgende groep feestgangers staat al bijna aan de poort voor Bassrulers. Maar met een uitverkocht Steenbergen Live! waar 3000 mensen uit hun dak gingen, is de organisatie meer dan tevreden. “Alles wat we voor ogen hadden wat betreft nieuwe ideeën en programmering, is gelukt. Ik denk dat dit ons beste evenement ooit was”, zegt Erik Scherpenisse, namens het vierkoppige organisatieteam. 

Het festival aan het Waterhoefke heeft een enorme groei doorgemaakt. Bij de eerste editie kwamen er nog 1400 bezoekers, maar die aantallen stegen al snel. Het doel was dit jaar om er een echt festival van te maken, in plaats van twee grote tenten waar bij de ene de rockers terecht konden en bij de andere de feestgangers. De organisatoren hadden daarom in het midden van het terrein gekozen voor een zogenaamde ‘main street’ waar bezoekers over konden wandelen alsof het een boulevard was. Om vervolgens bij de vijf verschillende podia te proeven van allerlei muziekstijlen. De programmering toont de verscheidenheid: van Django Wagner en rapper Sjors tot de Queen-tribute band Crazy Little Things. “Wat ik daar zo leuk aan vind, is dat ik op een gegeven moment een ruige rocker in leren jasje naast een meisje in rokje en met handtasje zag staan. Dat ging allemaal prima samen. Uit de reacties van mensen blijkt dat dit een goede opzet is geweest”, aldus Scherpenisse. 

Niet hoog in de bol

De vraag is of er een grens zit aan de groei van Steenbergen Live!. Moet het volgend jaar nog groter en spectaculairder? “We gaan juist voorzichtig met die capaciteit om. We willen het zeker niet te hoog in ons bol krijgen, want je kan zo weer vallen als een baksteen. Wellicht dat we nog een klein stapje voorwaarts willen naar 3500 man, maar het moet nog allemaal te behappen zijn.” Vooralsnog mag Erik Scherpenisse, met een paar uurtjes slaap op de teller, het feestterrein om 13:00 uur gaan openen voor de hardstyle feestgangers van Bassrulers. Op het programma staan onder andere Paul Elstak en Jebroer. 

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Fotografie: Mark Koenraadt ©2018