Vierdaagsewandelaars in De Heen trotseren de regen

DE HEEN – In De Heen hebben ze elk jaar niet alleen de eerste carnavalsoptocht, ook het seizoen van de avondvierdaagsen begint tradtioneel in het kleinste dorp van de gemeente Steenbergen. Ondanks de regen, gingen vanavond 41 wandelaars op stap, voor een tocht door de oude Vlietpolder.

Ook morgenavond kunnen wandelliefhebbers zich nog aanmelden voor de vierdaagse, iedereen die drie avonden meeloopt krijgt vrijdag een medaille. Inschrijven kan morgenavond vanaf 18.00 uur bij gemeenschapshuis De Stelle, het vertrek van de dagelijkse wandeling is om half zeven. De deelnamekosten bedragen 4 euro, donateurs de organiserende stichting Relax betalen een euro minder.

De leden van Relax toonden zich, zeker gelet op het slechte voorjaarsweer, tevreden met de animo voor het evenement, dat de afgelopen jaren gemiddeld vijftig tot zestig deelnemers trok. ,,We hopen dat het morgen droog is, des te groter is de kans dat er nog meer mensen aansluiten,'' aldus Astrid van Elzakker van Relax.

Voor zover zij weet is het de 23ste of 24ste keer dat de Heense avondwandelvierdaagse in z'n huidige vorm wordt gehouden. Alle deelnemers lopen de vijf kilometer, voor elke avond is een andere route uitgestippeld in de omgeving van het dorp. Vrijdagavond worden de wandelaars omstreeks 19.15 feestelijk ingehaald op de Heensedijk (achter het voetbalveld van Val Aan). BenD'1 zorgt dan voor de muzikale omlijsting.