Vier Steenbergse voetbalclubs in de race voor promotie

STEENBERGEN – Eén kampioen en vier eerste elftallen die via de nacompetitie mogen proberen promotie af te dwingen: vijf van de zeven voetbalclubs uit de gemeente Steenbergen beleven een succesvol seizoen en spelen na de zomer mogelijk allemaal op een hoger niveau.

Voor vv Dinteloord is dat zeker. De manschappen van trainer Jurriaan van Poelje vierden op 22 maart al het kampioenschap in de tweede klasse E (zaterdag) en klimmen dus op naar de eerste klasse.

SC Kruisland pakte vorig jaar de titel en promoveerde zodoende naar de derde klasse A, waarin de ploeg van trainer Jacco Theunisse op de zesde plaats eindigde en dankzij het behalen van een periodetitel zouden de Kruislanders nu meteen kunnen doorstromen naar de tweede klasse.

Voor vv Steenbergen gloort de kans om de overstap naar de derde klasse te maken, nadat de competitie in de vierde klasse B werd afgesloten met een derde plaats en het laatste periodekampioenschap.

Divo en SC Welberg waren deze competitie elkaars naaste concurrenten in de vijfde klasse B. De Dinteloord eindigden uiteindelijk als tweede, de Welbergse formatie als derde. De teams ‘kregen’ respectievelijk ook de tweede en de derde periodetitel toegewezen en maken nu allebei kans om hun sportieve geluk te gaan beproeven in de vierde klasse.

Morgen (zondag 18 mei) spelen SC Kruisland, vv Steenbergen, Divo en SC Welberg hun eerste promotieduels, toevalligerwijs beginnen zij allemaal met een thuiswedstrijd (aanvang 14.30 uur). SC Kruisland tegen SCO Tofs uit Oosterhout, vv Steenbergen ontvangt Breskens, Divo krijgt Noordhoek op bezoek en SC Welberg treft Gloria UC uit Baarle-Nassau.