Veteranendag maakt indruk op leerlingen Maria Regina

STEENBERGEN – Voor de leerlingen uit groep 6/7 van de Maria Regina was het gisteren een dag om nooit te vergeten. Samen met hun leerkracht Con de Groot mochten zij, als speciale gasten, onder meer de openingsceremonie van de tiende Landelijke Veteranendag in De Haag bijwonen. Op het Binnenhof ontmoetten zij zodoende Koning Willem-Alexander, met wie de scholieren zelfs op de foto mochten.

De openingsceremonie, met een vocaal eerbetoon aan de veteranen door winnares Fabiënne Bergmans van The Voice Kids en (beste) singer-songwriter Douwe Bob,  stond onder regie van ritmeester Rob Sloekers uit Steenbergen en vond plaats in de Ridderzaal.

Op het Binnenhof waren de leerlingen bovendien getuige van de uitreiking van herinneringsmedailles voor Vredesoperaties van Nederlandse militairen.

Daarbij troffen de kinderen ook minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie. Ook met haar werd een groepsfoto gemaakt, maar de meeste bijzondere herinnering zal natuurlijk het fotomoment met Zijne Majesteit blijven.

Defilé

Vanaf de VIP-tribune zag de delegatie van de Maria Regina gistermiddag het Nationaal Defilé aan zich voorbijtrekken, ter ere van de 115.000 vaderlandse soldaten die zich vanaf de Tweede Wereldoorlog hebben ingezet of dat nog steeds doen bij vredesmissies, zoals momenteel in Mali.

De kinderen keken hun ogen uit bij de stoet waaraan duizenden veteranen, militairen, civiele en militaire muziekkorpsen, historisch materieel en zelfs speurhonden en pakpaarden deelnamen. Met als hoogtepunt de zogeheten fly-past van een aantal F16-straaljagers.

Voor de leerlingen van de Maria Regina is overduidelijk geworden dat ‘wij Nederlanders’ ons altijd sterk zullen maken voor vrede, waar ook ter wereld.