‘Vertrouwen in goede afloop’

STEENBERGEN – De vertegenwoordigers van het Steenbergse bedrijfsleven die gistermiddag spoedberaad voerden met de gemeente en de aannemer over de afsluiting van de N257 vertrouwen op een goede afloop van deze onderhandelingen.

De ondernemers proberen te voorkomen dat de Kade en de Zeelandweg Oost vanaf half september vijf weken lang geheel worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat zou hen te veel klanten en dus te veel omzet kosten, zo vrezen Retail Platform Steenbergen, Ondernemers Platform Steenbergen en de afdeling Steenbergen van Koninklijke Horeca Nederland.

Een delegatie van deze belangenorganisaties trok daarom aan de bel bij de gemeente en de aannemer, met wie zij gistermiddag om de tafel zaten. Namens de gemeente waren hier de wethouders Cors Zijlmans en Vincent van den Bosch bij aanwezig.

,,Het was een zeer constructieve bijeenkomst,’’ laat Kees de Bruin desgevraagd weten, uit naam van de ondernemers. ,,Verder kan ik er nog niet over uitweiden. Er zijn verschillende voorstellen besproken om tot een oplossing te komen, die deze week zowel door de gemeente en de aannemer door ons nader worden besproken. Vrijdagochtend komen we opnieuw bij elkaar om een ander concreet te maken. We hopen en verwachten er op een goede manier uit te zullen komen.’’

Wethouder Zijlmans beaamt dat het een goed gesprek was. ,,De ondernemers konden kwijt wat hen dwars zit, er is van beide kanten informatie uitgewisseld en we gaan deze week een aantal zaken nader uitwerken. Vrijdag worden er definitieve afspraken gemaakt.’’ Voor het zover is houdt ook Zijlmans zich aan de ‘radiostilte’ die de betrokkenen zijn overeengekomen.

Grote vraag is of de gemeente en de aannemer tegemoet willen komen aan de belangrijkste wens van de ondernemers, die in aanloop naar het spoedoverleg kenbaar maakten te pleiten voor het openstellen van één rijbaan tijdens de reconstructiewerkzaamheden aan de Kade en de Zeelandweg Oost.