Vertrouwen in gesprek met CdK over nieuwe burgemeester

STEENBERGEN – De fractievoorzitters van alle raadspartijen en ook alle wethouders zijn door Commissaris van de Koning Wim van de Donk uitgenodigd om komende dinsdagavond in Den Bosch met hem te praten over de toekomstige invulling van de burgemeesterspost in Steenbergen.

Waarnemend burgemeester Joseph Vos maakte vorige week maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie, tot veler verrassing, bekend dat hij Van de Donk positief heeft geadviseerd om de procedure voor weer een ‘echte’, kroonbenoemde burgemeester op te starten.

Of de Commissaris dit advies volgt, staat nog niet vast. Dat krijgen de fractieleiders en de wethouders als het goed is dinsdagavond te horen. ,,Ik denk dat hij de bevindingen van Joseph Vos over de bestuurscrisis nog eens tegen het licht wil houden, om er zeker van te zijn dat wij daar achter staan. Maar we gaan in het vertrouwen dat na ons bezoek aan Den Bosch de procedure in gang kan worden gezet,’’ zegt plaatsvervangend raadsvoorzitter Jeroen Weerdenburg (CDA) desgevraagd.

Als Van de Donk het licht op groen zet, bestaat het eerste werk van de raad uit het opstellen van een profielschets voor de nieuwe burgemeester, alsmede om uit zijn midden een zogeheten vertrouwenscommissie samen te stellen, die de sollicitatiegesprekken gaat voeren met de kandidaten.