Vertrekkende brandweerman krijgt lintje bij afscheid

STEENBERGEN – Na twintig jaar trouwe brandweerdienst, nam Leen Bijl (48) woensdagavond officieel afscheid van de Brandweer Steenbergen. Hoewel hij zijn afscheid graag informeel hield, ontkwam de voormalig bevelvoerder niet aan enige formaliteit. Uit naam van Koning Willem-Alexander mocht burgemeester Ruud van den Belt de vertrekkende spuitgast namelijk benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Onder toeziend oog van zijn familie, brandweer-collega’s en oudgedienden die Bijl voorgingen in het afscheid speldde zijn partner hem de versierselen op die bij deze eer horen. Berrie de Groot, commandant van de Brandweer Midden en West-Brabant, overhandigde op zijn beurt de medaille horende bij twintig jaar vrijwillige brandweer.

Pieper
De Welbergenaar hoeft niet bang te zijn dat hij na zijn ‘pensionering’ in een gat terechtkomt. Het geeft hem meer tijd voor zijn tweede hobby: het spelen van de trombone bij dweilband D’n Dweilberg. Om dat kracht bij te zetten verrasten zij Leen gisteravond met een optreden en een eigen Dweilberg-pieper ter vervanging van de brandweervariant die twee decennia onlosmakelijk met hem verbonden was. Omstanders waren het er overigens over eens dat de nieuwe ‘pieper’ vrij veel weg had van een aardappel.