Versoberde ceremonies tijdens Dodenherdenking in Dinteloord en Steenbergen

STEENBERGEN / DINTELOORD – In Steenbergen en Dinteloord zijn aanstaande maandag 4 mei versoberde ceremonies te gelegenheid van de Nationale Dodenherdenking. Er is een aangepast programma zonder publiek. Stichting Bevrijdingsmonument Welberg had reeds aangegeven geen herdenking te kunnen organiseren die voldoet aan de RIVM-voorschriften.

Het devies aan alle inwoners is nog altijd: ‘Blijf thuis’. Een groot aantal muzikanten zal maandagavond om 19:58 uur met het ‘Taptoe-signaal’ bij hun woningen de twee minuten stilte inluiden.
In Dinteloord start de plaatselijke oranjevereniging vanaf 19:30 uur een aangepast programma. Wethouder Esther Prent vertegenwoordigt hierbij de gemeente Steenbergen. Nadere info over het programma is te vinden op de website: www.oranjeverenigingdinterloord.nl. In Steenbergen zal de burgemeester met zijn echtgenote namens de gehele gemeenschap een kransleggen bij het monument op het kerkplein. Het is de bedoeling dat hierbij geen publiek aanwezig is. De ceremonie is live vanaf 19:45 uur te volgen op SLOS TV. Leden van Volharding hebben op veilige afstand van elkaar omlijstende muziek opgenomen. Na het Taptoe-signaal, de twee minuten stilte en het Wilhelmus houdt burgemeester Ruud van den Belt een toespraak die eveneens via SLOS TV te volgen is. Na deze uitzending worden ook beelden van de plechtigheid in Dinteloord getoond.
Wie op 4 mei de vlag half stok wil hangen kan dat dit jaar doen van zonsopgang tot zonsondergang. Op 5 mei – bevrijdingsdag – kan de vlag weer helemaal in top worden gehesen.