‘Verrassingsdienst’ Zonneberg door naar finale gemeentelijke debatwedstrijd

STEENBERGEN – Afgelopen vrijdagochtend vond de twee voorronde plaats van de debatwedstrijd voor basisscholieren in de gemeente Steenbergen. Ditmaal gingen groepen 8 van Gummarusschool (8b), Maria Regina en Zonnebergschool de verbale strijd met elkaar aan. Het project van de Zonnebergschool uit Kruisland – met hun idee voor een verrassingsdienst’, kreeg uiteindelijk de voorkeur van de jury. Milan Kroon van de Maria Regina school werd uitgekozen als ‘beste debater’.

In het debat ging het er stevig aan toe. De leerlingen hadden zich goed voorbereid en presenteerden hun ideeën met ondersteuning van PowerPoint presentaties. Het voorstel van Gummarusschool was om een sportevenement te organiseren, terwijl de leerlingen van de Maria Regina met het plan kwamen om een moestuinproject te realiseren. Het team van de Zonneberg kwam met het uiteindelijk winnend idee: een ‘verrassingsproject’, waarbij inwoners van de gemeente Steenbergen, oud of jong, groot of klein aangenaam kunnen worden verrast. “Met een inwoner op stap naar een pretpark, of gewoon een fleurig bloemetje voor een oudere”, zo maar wat voorbeeldjes. Juist het gegeven dat alle inwoners van de gemeente Steenbergen kans lopen te worden verrast, sprak de jury het meest aan. Erika Knop (leerplicht ambtenaar gemeente Steenbergen), Harry van der Kink (directeur bibliotheek Het Markiezaat) en Kees de Bruin (directeur Hema Steenbergen) bestempelden het projectvoorstel van De Zonneberg daarom als het idee dat doorgaat naar de finale. Die wordt op 9 maart a.s. gehouden.

Beste debater

Milan Kroon van de Maria Regina school werd door de jury gekozen als beste debater. Dit vanwege zijn rustige en overwogen manier van debatteren en de heldere antwoorden die hij paraat had voor de juryvragen.

Met dank aan: Robert Defilet (fotografie)