Veroorzaker grafschennis Dinteloord bekend

DINTELOORD – De politie heeft de veroorzaker van een reeks vernielingen en diefstallen op de begraafplaats aan de Steenbergseweg in Dinteloord achterhaald. Het blijkt om een vrouw uit het dorp te gaan, die in overleg met enkele gedupeerden niet zal worden vervolgd, omdat de oorzaak van haar daden moet worden gezocht in niet verwerkte rouw. Wel is zij verwezen naar de hulpverlening.

Sinds mei van dit jaar werden bij meerdere graven spullen gestolen en vernielingen gepleegd, die de betrokkenen uiteraard niet onberoerd lieten en ook tot discussie leidde in de gemeenteraad. De politie stelde een onderzoek in en dat leidde onlangs in de richting van de Dinteloordse.

Wijkagent Jan Valckx kon bewijzen dat zij eigendommen van een graf had gestolen, waarna bleek hoe de vork in de steel zat. Opgelucht dat de zaak is opgelost zegt de politieman: ,, De vernielingen en diefstallen waren een kwelling voor de nabestaanden. Nu we weten wie dit heeft gedaan, kan dit hoofstuk worden gesloten. Het is ook goed voor de veroorzaker dat zij hulp krijgt. Het is belangrijk om haar en de slachtoffers nu verder met rust te laten.’’