Vernieuwde showroom Informatique officieel geopend

STEENBERGEN – ‘Oerend ’ard kwam de door Informatique gesponsorde rallywagen vanmorgen aangescheurd, met aan boord Johan Zantboer. Hij is de eerste werknemer van Databyte, het Steenbergse ICT-bedrijf dat na 26 jaar een nauwe samenwerking is aangegaan met Informatique uit Berkel en Rodenrijs, dat zich voortaan over de consumentenmarkt van Databyte ontfermt, zodat laatstgenoemde onderneming zich nog verder kan toeleggen op de zakelijke dienstverlening. Zantboer stapte uit het ‘racemonster’ met een grote schaar, waarmee grondlegger John Heijnen van Databyte en eigenaar Etienne Struijs van Informatique het lint doorknipten, om de compleet vernieuwde showroom officieel te openen.

Foto: John Heijnen (links) van Databyte en Etienne Struijs van Informatique verrichtten vanochtend  de officiële opening.

Tientallen klanten stonden op dat moment al te trappelen van ongeduld om te kunnen profiteren van de openingsacties en een kijkje te nemen in de zaak aan de Drukkerij op bedrijventerrein Reinierpolder II, waar nu zowel de naam van Databyte als die van Informatique op de gevel prijkt.

,,Dit is een perfecte combinatie, echt een win-win situatie,’’ stelde John Heijnen, die een dubbel gevoel echter ook niet helemaal kon, noch wilde onderdrukken. ,,Het is toch een grote verandering na 26 jaar, maar wel de juiste stap.’’

Informatique is een ervaren speler in de retailmarkt voor computers, rand- en netwerkapparatuur, componenten, software en tv’s. De onderneming won al tot drie keer toe de publieksprijs ‘Computerwinkel van het Jaar’ en werd ook twee keer gekroond tot ‘Webwinkel van het Jaar’.

Nieuwste van het nieuwste

Volgens salesmanager Rob van Toor gaat ongeveer 60 procent van de verkoop bij Informatique via internet. ,,Maar er zit ook weer groei in de winkelverkoop.’’ Dat heeft volgens hem alles te maken met het showroomconcept: ,,We laten zien en demonstreren aan onze klanten wat we allemaal in huis hebben. Ons assortiment is bovendien zeer uitgebreid en altijd up to date. Voor het nieuwste van het nieuwste kun je bij Informatique terecht en vanuit ons eigen magazijn zorgen we voor de snelst mogelijke levering.''

,,We schreeuwen niet van de daken dat we de goedkoopste zijn, maar hechten meer waarde aan goede service en optimale informatie naar onze klanten. Service, het gemak van de klant en laagdrempelig klantcontact staan centraal en daar is alles op ingesteld.’’

Westland

Databyte en Informatique hebben elk 80 medewerkers in dienst en dankzij de samenwerking tussen beide bedrijven, heeft Databyte sinds 1 januari nu ook een tweede vestiging voor de zakelijke markt in Berkel en Rodenrijs, van waaruit de ICT-specialist zich op het Westland gaat richten.