Vernieuwde restaurant Onze Stede heet voortaan ‘Uit en Thuis’

STEENBERGEN – De voormalige aula van  Onze Stede heeft een metamorfose ondergaan. In de afgelopen periode is de ruimte omgetoverd tot een restaurant. Doelstelling is om de ruim vijftig bewoners van het woonzorgcentrum een plezierige verblijf- en eetplek te geven, terwijl ook omwonenden welkom zijn. Het restaurant kreeg de naam ‘Uit en Thuis’, die werd bedacht door bewoonster Corrie Aarden (93).

Locatiemanager Marleen van Beveren is blij met de vernieuwde accommodatie. “We hopen niet alleen de bewoners een gevoel van zowel thuiszijn als het uitgaan te geven, maar zijn ook graag een gastvrije plek voor omwonenden en ook verenigingen.
Hilde Franse – de coördinator Facilitair – opende zaterdagochtend de feestelijke bijeenkomst. Na haar welkomstwoord maakte ze bekend dat bewoonster Corrie Aarden de prijsvraag had gewonnen die was uitgezet voor een nieuwe naam van het voormalige ‘Trefpunt’, zoals de aula eerst werd genoemd. Chef-kok Jac Schetters en gastvrouw Monique Oerlemans hadden vervolgens de eer om de naam ‘Uit en Thuis’ te onthullen. Vervolgens genoten de gasten van ‘Uit en Thuis’ van een lekkernij en de muziek van ‘French Quarter’, het bandje waarin kok Sven als drummer speelt.

Plezierig wonen

Corrie Aarden vond het leuk dat haar naam is gekozen. Ze werd maart 1926 in Steenbergen geboren en woonde na haar huwelijk 65 jaar in Oud-Vossemeer. Eind 2012 ging Corrie in Onze Stede wonen. “Hier woon ik met veel plezier”, zo laat ze weten.

Toekomst

Locatiemanager Marleen van Beveren vertelt dat er op dit moment 57 bewoners in Onze Stede wonen. “Mettertijd gaat ook de renovatie van de vertrekken van de bewoners gebeuren. En er wordt nagedacht over de toekomst van Onze Stede. Er staat nu een vleugel van het pand leeg.

Op de rode loper

Buiten op de rode loper laten Toos Rooms en Sjaak Nefs zich met plezier fotograferen. “Ik woon in de Kaaistraat en kom graag eens naar het nieuwe restaurant kijken”, zo laat Toos Rooms weten. En Sjaak Nefs stelt het leuk te vinden om samen te worden gefotografeerd: “Dat ons dat nu nog mag overkomen”.