Vermeende inbrekers blijken toch ingehuurd voor dakinspectie door Stadlander

STEENBERGEN – Vorige week ontving KijkopSteenbergen.nl een melding van vermeende inbrekers die in een wit busje rondreden in wijk Zuid en hier opvallend veel aandacht hadden voor de woningen. Dat verontrustte een attente inwoonster die met de Koningsdag in het vooruitzicht een waarschuwing liet uitgaan. "De betreffende heren gaven desgevraagd aan dat ze in opdracht van woningstichting Stadlander daken moesten inspecteren", aldus de meldster die iedereen opriep om extra attent te zijn en bij het verlaten van de woning er goed op te letten dat alles is afgesloten.

Later ontving de redactie van KijkopSteenbergen.nl een bericht van mevrouw Makrigianni. Zij liet weten dat een van de betreffende personen haar vriend Maarten is, die wel degelijk in opdracht van Stadlander in de wijk Zuid is ingezet om daken van de Stadlander-huurders te inspecteren. 

Onbeletterde bus 

Navraag bij Stadlander heeft inmiddels uitgewezen dat de informatie van mevrouw Makrigianni klopt. Corrie Kempenaars van het Stadlander Klanthuis heeft e.e.a. uitgezocht. Er wordt in opdracht van de woningstichting door het bedrijf Van Doorn Dakspecialist uit Rilland inderdaad inspectie gedaan. En heel ongelukkig is het dat gebruik werd gemaakt van een onbeletterd busje.

" Het is bij dit bedrijf momenteel heel druk. Ze hadden geen eigen bedrijfswagen beschikbaar en men maakte  gebruik van een huurbus. Het bedrijf heeft aangegeven onmiddelijk actie te ondernemen en er voor te zorgen dat er nu een bedrijfswagen uit het eigen wagenpark wordt ingezet. Er is alle begrip voor de onrust die is ontstaan en men wil dit nu zeker gaan voorkomen", aldus mevrouw Kempenaars van Woningstichting Stadlander.